Bursa Mustafakemalpaşada otizm farkındalığına anlamlı bağış

Bursanın Mustafakemalpaşa ilçesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı bir açılışa imza attı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın girişimleri ve bağışçısı olduğu Saliha – Halil Kanar Otizm Birimi dualarla açıldı.


Gündem 2.04.2021 17:00:00 0
Bursa Mustafakemalpaşada otizm farkındalığına anlamlı bağış
BURSA (İGFA) - Mustafakemalpaşada otizmli özel çocukların sosyal yaşama katılmalarını sağlamak ve okul eğitimlerinin dışında da farklı aktiviteleri yapabilecekleri Saliha-Halil Kanar Otizm Birimi yapılan dualarla hizmete girdi. 
 
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Kavak, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Siyasi Parti ilçe Başkanları, STK temsilcileri, Otizm Derneği yönetici ve üyeleri ile vatandaşların hazır bulunduğu açılışta, Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi içerisinde hizmet vermeye başlayan merkezi gezen davetliler daha sonra özel çocukların el emeği ile yaptığı ürün sergisini ziyaret etti.
 
Belediye Başkanı Mehmet Kanar, şahsi imkânlarıyla, merhum anne ve babamın hatıralarını yaşatmak için Saliha-Halil Kanar Otizm Merkezi’ni kurduklarını belirterek, "Otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz. Çünkü son yıllarda görülme oranı çok büyük bir hızla artan otizmin tek çaresi var; Erken tanı ve eğitim. Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak, spektrum bozukluğu olan evlatlarımızın erken tanısının konulması ve topluma kazandırılması için tüm STK’larımızla ve rehabilitasyon merkezlerimizle iletişim halindeyiz. İyi dilek ve dualarınızla hayrımıza ortak olmanızı dileriz" dedi.
 
Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Selda Özel Başkan Mehmet Kanar’a kişisel girişimleriyle ilçeye kazandırdığı yeni birim ve destekleri için teşekkür etti.

Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı