Gündem

Gündem Haberleri

Bursa müziğe doydu


Gündem 4.06.2021 02:00:00 0
Bursa müziğe doydu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün süren Sokak Sanatçıları Festivali, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda düzenlenen final konseriyle tamamlandı.

BURSA (İGFA)- Geçimini sokak müzisyenliği ile sağlayan, kentin farklı cadde ve sokaklarında sağlıksız ortamlarda sanatlarını icra ederken zaman zaman bölge esnafından tepki gören, pandemi yüzünden de sokaklardan uzak kalan sokak müzisyenleri, Büyükşehir Belediyesi’nin, “Bursanın Her Sokağı Ayrı bir şarkı” projesiyle sağlıklı ortamlarda sanatlarını icra etme imkanına kavuşmuştu. Bu proje ile bir taraftan sokak müzisyenlerini destekleyen diğer taraftan da gürültü kirliliğinin önüne geçen Büyükşehir Belediyesi, sokak müzisyenlerine rahat bir nefes aldıran bu projeyi Bursa Sokak Sanatçıları Festivali ile taçlandırdı. Festivale katılan 20 grup ve 50 bireysel olmak üzere 100e yakın sokak sanatçısı üç gün boyunca Bursanın cadde ve sokaklarını açık sahnesine dönüştürdü.

Kentin 10 ayrı noktasında iki gün boyunca saat 16.00 - 18.00 arasında performanslarını sergileyen müzisyenler, vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği Sokak Sanatçıları Festivali, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılan final konseriyle tamamlandı. Projede yer alan müzisyenlerin sahne performanslarıyla müzik dolu dakikalar yaşanırken, gecenin sonunda ise dünyaca ünlü pan flüt sanatçısı Constantin Moscovici ve ekibi sahne aldı.
Ağırlıklı olarak Balkan müziklerini seslendiren Moscovici, repertuarında, Hey 15li, Sen gelmez oldun, Caddelerde rüzgar akımda aşk var ve Helvacı helva gibi beğenilen Türkçe eserlere de yer verdi.

Final konserini izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursanın adına şiirler yazılan, resimler çizilen çok özellikli bir şehir olduğunu hatırlattı. Başkan Aktaş, bir kentin gelişmişlik göstergesinin, sadece ekonomi, sanayi, ticaret olamayacağını, kültürel birikimin de çok önemli olduğunu kaydetti.

Bursanın üç gün boyunca müziğe doyduğu Sokak Sanatçıları Festivali, Başkan Aktaş ve tüm sokak sanatçılarının sahnede birlikte seslendirdiği Hayat bayram olsa şarkısı ile sona erdi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı