Bursa Nilüfer’de çocuklar doğa ve bilim öğreniyor


Gündem 5.07.2021 15:30:00 0
Bursa Nilüfer’de çocuklar doğa ve bilim öğreniyor

Bursada Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” başladı.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi, çocukların yaz tatili dönemini verimli geçirmeleri için birçok atölye ve etkinlik düzenliyor. Bu atölyelerden biri olan ve çocukların büyük ilgi gösterdiği “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu” başladı.

5 Temmuz-2 Eylül tarihleri arasında Balat Atatürk Ormanı’nda ve çeşitli mahallelerde düzenlenecek olan yaz okulunda bu yıl, bilim, drama, oryantiring, modern dans, sebzelerle enstrüman atölyeleri gerçekleştirilecek. 7-12 yaş arası çocuklara yönelik olan yaz okuluna katılım bu yıl, pandemi nedeniyle sınırlı tutuluyor.

Temmuz ayı boyunca Balat Atatürk Ormanı’nda sürecek olan “Nilüfer Doğa ve Bilim Yaz Okulu”nun ilk gününde, eğitmenler eşliğinde bilim, drama ve sebzelerle enstrüman atölyeleri gerçekleştirildi. Kızılcıklı Mahallesi’nden gelen çocuklar bilim atölyesinde, “Çubuk kraker” ve “Domates” deneyleriyle sindirimin yolculuğunu öğrendiler. Keyifli anların yaşandığı drama atölyesinde çeşitli oyunlar oynayan çocuklar, sebzelerle enstrüman atölyesinde de sebzelerden çeşitli enstrümanlar yaptılar.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek