Bursa Orhangazi’de 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması isteniyor


Gündem 14.06.2021 12:30:00 0
Bursa Orhangazi’de 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması isteniyor

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazide toprak altında yatan 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması çağrısında bulundu.

BURSA (İGFA) - Bursanın Orhangazi ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ender Teke ile birlikte Bursanın bilinen en eski tarihinin izlerini taşıyan Ilıpınar Höyüğünde incelemelerde bulunan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Toprak altındaki tarihi hiçe sayanlar, Ilıpınar Höyüğünde yıllar önce yapılmış çalışmalarda bulunan eserlere de önem vermiyorlar" diye tepki gösterdi.

Ilıpınarın Bursa açısından ne kadar önemli olduğunun Kent Müzesinde ortaya konulduğunu vurgulayan Kayışoğlu, toprak altında kalmaya mahkum edilen Ilıpınarda çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizdi. CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke de Ilıpınarın hem Orhangaziye hem de turizme kazandırılmasının önemine değindi.


Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil Bakan Tekin: Ücretli öğretmenlere kadro gündemde değil
Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim Bursa Karacabey'de zabıtadan çocuklara eğitim
Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında Hilal Yıldız'dan anlamlı çalışma: 'Dediler' yayında
Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı! Jandarma drone ile Enez, Keşan Karayolu’ndatrafik denetimi yaptı!
Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor Konya'da Başkan Altay vatandaşlarla buluşuyor