Bursa Osmangazi’de ‘Orhon Yazıtları’ Zirvesi


Gündem 4.07.2021 17:00:00 0
Bursa Osmangazi’de ‘Orhon Yazıtları’ Zirvesi

Bursanın Osmangazi Belediyesi, kardeş belediye olduğu Moğolistan’ın Arhangay Belediyesi ile ortaklaşa “Uluslararası Orhon Yazıtları ve Türk Moğol İlişkileri Sempozyumu” düzenliyor.

BURSA (İGFA) - Tarihte ilk kez ‘Türk’ kelimesinin geçtiği Orhon Yazıtlarının yer aldığı Moğolistanın Arkhangai Belediyesi ile geçtiğimiz yıl kardeş şehir olan Osmangazi Belediyesi, kardeşlik ilişkilerini ortak kültürel etkinliklerle güçlendiriyor. Türkiye, Kırgızistan, Moğolistan ve Japonya’dan akademisyenlerin oluşturduğu Bilim Kurulu tarafından hazırlanan “Uluslararası Orhon Yazıtları ve Türk Moğol İlişkileri Sempozyumu” Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde 6-7 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılacak programda, farklı ülkelerden 20yi aşkın akademisyen katılımcı olarak bulunacak. Türk-Moğol ilişkilerinde çeşitli görevlerde bulunmuş bürokratlar, STK temsilcilerinin olacağı sempozyum kapsamında Moğol müziğine ait esintiler de yer alacak.

İki gün sürecek sempozyumda sunulan bildiriler kitap haline getirilerek, bilim dünyasına kazandırılacak.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı