Bursa Osmangazi’de şehrin değerlerine sahip çıkılıyor


Gündem 5.07.2021 15:30:00 0
Bursa Osmangazi’de şehrin değerlerine sahip çıkılıyor

Bursada Osmangazi Belediyesi, şehrin değerlerinin korunması ve yeniden ayağa kaldırılması konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın ova mahallelerinden olan Çukurca’da kullanılamaz hale geldiği için yıkılan İzvat Camii, Osmangazi Belediyesi öncülüğünde ve hayırseverlerin katkılarıyla yeniden inşa ediliyor.

Çukurca Mahallesi’nde eskiyen ve kapasite olarak ihtiyaca cevap vermeyen İzvat Cami’nin yerine inşa edilecek yeni caminin temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak şehrin tüm değerlerine sahip çıkarak yeniden ayağa kaldırdıklarının altını çizdi.

Çukurca’nın gelişerek büyüyen bir mahalle olduğunu ve özellikle tarımsal çalışmalarıyla şehre değer kattığına vurgu yapan Başkan Dündar, “Mahallemizin camisi yılların etkisiyle eskimişti. Mahalle sakinlerimizin talebi üzerine bizler de kamulaştırmaların ardından yeni bir plan ile imar düzenlemesini yaptık. Belediyemizin öncülüğünde, Çukurca sakinlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla camimizin inşaatına başladık. Gönül sultanlarından merhum Mehmed Zâhid Kotku hocamız da bu camimizde görev yaptı. Bursa’mız, evliyalar şehri. Gönül sultanlarının, manevi şahsiyetlerin görev yaptığı bir camiyi yeniden ayağa kaldırmak bizler için onurdur” dedi.

CAMİ RUHUNU YAŞATACAK ÖZEL MİMARİ

Yeniden ihya edilen Çukurca İzvat Camii için güzel bir mimari eser ortaya çıkardıklarının altını çizen Dündar, "Kendi kültürümüz, kendi mimarimiz. Çok abartılı olmadan ama dışarıdan baktığımızda bizi cezbeden, içerisine girdiğimizde de manevi atmosferiyle bizi kucaklayacak olan bir camiyi inşa ediyoruz. İnşallah, kısa bir zaman içinde hizmete açarız" diye konuştu.   

Çukurca İzvat Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Erol Bodur da caminin yeniden ihya ve imar edildiğini ifade ederek, Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’ın desteğiyle böyle önemli hatırası olan camimizi yeniden inşa ettiklerini söyledi.


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu
Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz” Başkan Çolakbayrakdar: “Dünya şampiyonluklarına yelken açıyoruz”
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması