Bursa Osmangaziden 1 yıllık Koronavirüs bilançosu

Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının tespit edilmesinin üzerinden tam bir yıl geçerken, bu süre içinde tüm yurtta olduğu gibi Bursanın Osmangazi Belediyesi de küresel salgınla her alanda etkin bir mücadele ortaya koydu.


Gündem 13.03.2021 16:00:00 0
Bursa Osmangaziden 1 yıllık Koronavirüs bilançosu

BURSA (İGFA) - Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 13 Mart 2020 tarihinden itibaren seferberlik ilan eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışma talimatını verdi. Başta dezenfeksiyon olmak üzere, temizlik, denetim ve sosyal yardım konularında Vefa Sosyal Destek Grubu çatısı altında özverili çalışmalara imza atan Osmangazi Belediyesi, vatandaşların salgından en az etkilenmesi için gayret gösterdi. Belediye ekipleri, düzenli olarak ilçenin dört bir yanında cadde, sokak, meydan, resmi kurum, ibadethane, park ve bahçe gibi kamuya açık alanları dezenfekte ederken, zabıta ekipleri de çarşı ve pazar alanlarında maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralına dikkat edilmesini sağladı. Osmangazi Belediyesi ‘Belediyem Benimle’ ekipleri ise sokağa çıkma kısıtlamalarında erzak ve sıcak yemek yardımının yanı sıra 65 yaş ve üstü vatandaşlara alışveriş yardımında bulundu.

Uzaktan eğitime geçen öğrencileri de unutmayan Osmangazi Belediyesi, 8.  ve 12. sınıf öğrencilerine tablet dağıttı. Aynı zamanda belediye bünyesindeki Bilgi Evleri, EBA merkezine dönüştürülerek, öğrencilerin eğitimden geri kalmamaları sağlandı.

Pandemi sürecine rağmen rutin belediyecilik faaliyetlerini aksatmadan, tedbirli olarak sürdüren Osmangazi Belediyesi, Bursa’ya değer katacak vizyon projelere de ara vermedi. Osmangazi Meydanı ve BAREM gibi mega yatırımlar küresel salgın döneminde de hızla devam etti. Özellikle sokağa çıkma kısıtlama günlerini fırsata çeviren Osmangazi Belediyesi, araç ve yaya trafiğinin olmadığı kısıtlama günlerinde birçok noktada asfalt kaplama ve yol çalışması gerçekleştirdi.

13 Mart 2020 tarihinden itibaren 345 bin 876 talep kaydı oluşturan Osmangazi Belediyesi ekipleri, 136 mahalleyi kapı kapı gezerek ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu. İlçe genelinde 7/24 devam ettirdiği dezenfeksiyon çalışmalarıyla korona virüs salgınına karşı halk sağlığı için yoğun mesai harcayan ekipler, son 1 yılda 101 bin 655 resmi kurum, ibadethane, cadde, sokak ve çöp konteyneri dezenfeksiyon çalışması yaptı. İhtiyaç sahibi vatandaşların yanında olan ekipler, bugüne kadar 1 milyon 213 bin 512 erzak, çorba ve ekmek dağıtımı ile 65 yaş üstü vatandaşlara ihtiyaç yardımında bulundu. Zabıta ekipleri de 52 bin 936 noktada iş yeri, pazar alanı denetimi ve maske dağıtımı yaparak halk sağlığını korumada etkin rol oynadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de 24 bin 366 noktada park temizleme, yeşil alan dezenfeksiyon çalışması ve uyarıcı levha uygulaması yaparken, can dostları unutmayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ise 52 bin 864 sokak hayvanı tedavisi, besleme ve haşere ilaçlama çalışmasıyla salgınla mücadeleye katkı sağladı.

Türkiye’de Koronavirüs vakasının ilk görüldüğü günden itibaren belediye olarak her alanda yoğun mücadele örneği gösterdiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Gece gündüz demeden fedakarca çalışan bütün ekiplerimize ve salgının yayılmasını engellemek adına kurallara uyan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor