Bursa, pandemide organ bağışında liderliğini sürdürdü


Gündem 14.07.2021 18:00:00 0
Bursa, pandemide organ bağışında liderliğini sürdürdü

Kadavradan organ bağışında 9 yılda 8 defa Türkiye birincisi olan Bursa Bölgesi, pandemi döneminde yaşanan tüm sıkıntılara rağmen kadavradan organ bağışında birinciliğini sürdürüyor. 2019 yılında hizmet vermeye başlayan Bursa Şehir Hastanesi ise tüm şehir hastaneleri içinde kadavradan en çok donör çıkararak birinci sırada yer aldı.

BURSA (İGFA) - Bursa Bölgesi’nin yaptığı organ bağış çalışmalarıyla organ bağışına yıllardır öncülük etmeye ve ülkemizin gururu olmaya devam ettiğini söyleyen Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Dr. Yavuzyılmaz, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Düzce ve Bilecik illerinin yer aldığı Bursa Bölge’sinin pandemi sürecinde beyin ölümü tespiti ve aile bağış oranlarında azalma olmasına rağmen liderliğini korumaya devam ettiğini açıkladı.

2021 yılının ilk 6 ayında Türkiye’de milyon nüfus başına düşen kadavra donör sayısı (pmp) 1,6 iken, Bursa bölgesinde bu oranın 5,5 olduğunun altına çizen Dr.Yavuzyılmaz, “Bu yılın ilk 6 aylık donör sayılarına bakacak olursak; yine Türkiye genelinde gerçekleşen toplam 139 donör’ün 32’si Bursa Bölgesinde gerçekleşmiştir. Ayrıca Türkiye genelinde kadavradan aile bağış oranı yüzde 21 iken Bursa’da bu oran yüzde 39. Bu da bölge halkının yardımseverliğini ve organ bağışındaki duyarlılığını göstermektedir” şeklinde konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ HASTALARIN UMUDU OLDU

Bursa Şehir Hastanesi’nin hem pandeminin hem de nakil bekleyen hastaların umudu olduğu bilgisini veren Dr.Yavuzyılmaz, “Geçen yıl hastane bünyesinde gerçekleştirilen organ nakil çalışmaları neticesinde 8 donör bildirimi yapıldı. Bu sayede ülkenin çeşitli yerlerinde nakil olmayı bekleyen onlarca hastanın yeniden hayata tutunması sağlanırken Bursa Şehir Hastanemiz donör bildiriminde Türkiye genelindeki şehir hastaneleri arasında zirvede yer aldı” ifadelerini kullandı.


Kayseri OSB’de teknik kampüsün temelleri 2025’te atılacak Kayseri OSB’de teknik kampüsün temelleri 2025’te atılacak
Ayvalık'ta coşkulu kutlama Ayvalık'ta coşkulu kutlama
Bursa'da 23 Nisan coşkusu Bursa'da 23 Nisan coşkusu
Bursa'da Millet Partisi'nden yeni anayasa çağrısı Bursa'da Millet Partisi'nden yeni anayasa çağrısı
Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul