Bursa Uludağ TTO’dan inovasyon semineri


Gündem 24.05.2021 20:00:00 0
Bursa Uludağ TTO’dan inovasyon semineri

Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ev sahipliğinde gerçekleşen inovasyon seminerinde konuşan Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Metin Salt, “Hata yapmamak, başarılı olduğun anlamına gelmez. Bakış açılarımızı değiştirmeliyiz” dedi.

BURSA (İGFA) - Bursa Uludağ TTO ev sahipliğinde Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Vestel Ventures, GOINN ve ULUTEK Teknopark iş birliği ile ‘İnovasyona Bakış Açısı Semineri’ çevrimiçi düzenlendi. 

‘KURUM, FIRSAT SUNMALI’

Kurum içi girişimcilik ve açık inovasyon konularındaki seminerde moderatörlük yapan Bursa Uludağ TTO Projeler ve Ticarileştirme Koordinatörü Emrah Erkin Bilaloğlu, ULUKOZA Programı ve Bursa Uludağ TTO’nun yürüttüğü İnovasyon modellerinden bahsetti. Kurum içi girişimcilik sürecini katılımcılarla paylaşan GOINN Kurucusu Yavuz Çingitaş da “Kurum içi girişimcilikte buluş veya fikri, girişimcilik ile birleştirmemiz gerekiyor. Örneğin Whatsapp, 19 milyar dolara Facebook tarafından satın alındı. Biz diyoruz ki kurum içi girişimcilik ile bu değerli ürünleri kurumun içinden çıkartabiliriz. Kurumda çok değerli şeyler var. Bunlardan en önemlisi çalışanlar. Çünkü içeride bir potansiyel var, değer yaratmak isteyen bireyler var. O bireylerin gücünü inovasyona yönelik kullandığımızda aslında ortaya Whatsapp gibi ürünlerin çıkmaması için hiçbir neden yok. Kurumun içinde bir şey yapmak istiyorsanız duvarları kırarak içinden geçip o fikri ya da çözümü oldurmanız gerekiyor. O yüzden burada girişimci zihin yapısına sahip birey ve onun tutkusunu bu denkleme katıyoruz. Tabii ki kurumun ona bir fırsat sunması gerekiyor. Kurum bu fırsatı sağlamalı ki o bireyler de kendi içlerindeki potansiyelleri çıkartıp kuruma daha faydalı olabilsin” dedi.

‘YAPMAMA KÜLTÜRÜ, YANLIŞ’ 

Başarılı bir kurum için girişimcilik deneyimlerini anlatan Vestel Ventures Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Metin Salt da “Yapılan en büyük hatalardan biri, yapmamak. İşte bu yapmama kültürü, büyük bir hata. Biz girişimlerimizi büyük şirketlere satılmakta zorlanıyoruz. Satın alacak kişinin yerine koyalım kendimizi. Satın alacak kişi, ‘Hata yaparsam döverler. Başarırsam kimse gelip elimi sıkmıyor’ diye düşünüyor. Hata yapmamak, başarılı olduğun anlamına gelmez. Hata yapmanın kabul edilebilir olduğunu düşünüyoruz. Çünkü her yaptığı hata için bir tane de başarı elde ediyoruz. Yenilik yapmaya bu sayede şimdi gerçekten başladık. İkinci olarak kurum kültürü, çok önemli. Bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Benim buna çözümüm, bu işi yapan girişimcilerle bu işi yapmayan kurum çalışanlarını aynı ortamda yaşatmak. Ben buna ‘rastgele inovasyon’ diyorum. Yürürken omzun, birine çarpacak. Fikirler paylaşılınca ve etkileşim olunca büyüyor. İlk yapılması gereken şey, kapalı bir dünyamız var ise bu durumdan kurtulup aksine açık inovasyon mantığıyla bakmak ve olabildiğince dışarı ile etkileşmek” diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret