Bursa Uludağ Üniversitesi’nin açık erişimine 1 milyon kullanıcı ulaştı


Gündem 13.06.2021 12:00:00 0
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin açık erişimine 1 milyon kullanıcı ulaştı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 2019 Haziran ayında ücretsiz olarak hizmete sunulan Açık Erişim Sistemi, 1 milyon kullanıcı sınırını aştı.

BURSA (İGFA) - Bursada Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 10 bin 577 tez ve üniversite dergilerinde yayınlanan 8 binden fazla makalenin dahil olduğu BUÜ Açık Erişim Sistemi, son 5 ayda önemli bir ivme yakalayarak 1 milyon tekil kullanıcıya hizmet verdi. 2021 yılı itibariyle Google Analytics’te de dizinlenen sistem, dünyanın her yerinden akademisyen ve öğrencilere hizmet vermeye devam ediyor.

BUÜ’de gerçekleştirilen akademik çalışmaları koruma altına almak ve bunları ücretsiz olarak tüm dünyayla paylaşmak için uluslararası standartlarda Açık Erişim Sistemi kurduklarını aktaran Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bu çalışma sayesinde dünyanın her yerinden araştırmacıların üniversitede yapılan araştırmalara ücretsiz bir şekilde erişebileceğini vurguladı.

Verileri Dublin Core formatına göre Açık Erişim Sistemi’ne yüklediklerini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bu makalelerin 2 bin 300 adedinin uluslararası arşiv standartlarına göre dijitalleştirilerek sisteme dâhil edildiğini söyledi. Makaleler, dünyada şu anda sadece Bursa Uludağ Üniversitesi Açık Erişim Sisteminde bulunuyor. Bu önemli başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.


Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu
Keşan'da ölümlü kaza Keşan'da ölümlü kaza
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı
Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor Konya'da öğrencilerin akademik başarısı destekleniyor
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı! Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!