Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali 22 Haziran’da başlıyor


Gündem 14.06.2021 13:00:00 0
Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali 22 Haziran’da başlıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’, Balkanlar’dan ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını 8’inci kez Bursa’da tiyatroseverlerle buluşturacak.

BURSA (İGFA) - 22 Haziran Salı günü açık havada perdelerini açacak olan ‘Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nde Türkiye’den 3, yurtdışından 5 olmak üzere toplam 8 farklı oyun sahnelenecek. Festival, 1 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecek.

Festivalin açılışı Kosova Mitrix Kültür Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Taçsız Kraliçeler’ adlı tiyatro oyunuyla, 22 Haziran Salı günü saat 20.30’da Kültür Park Açıkhava Sahnesinde gerçekleşecek.

Balkan ülkelerinin tiyatro yapımlarının ağırlıkta olduğu ve dünyanın tanınmış tiyatro topluluklarının Türk tiyatro izleyicisiyle buluşması için fırsat olan etkinlik için, Kosova, Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Sırbistan tiyatroları da Bursa’ya gelecek.

Kovid-19 pandemisinin tüm önlemlerinin alınacağı ve birer aralık ile koltuk satışının yapılacağı festivalde; Kosova ‘Tatsız Kraliçeler’i, Van Devlet Tiyatrosu ‘Umut Kavşağı’nı, Arnavutluk ‘Doktor Shuter’i, Yunanistan ‘Heykeller Bekliyor’u, Kuzey Makedonya ‘Karaağaçlar Altında’yı, Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Bizim Yunus’u, Sırbistan ‘Kendi İyiliğin İçin’i ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Venedik Taciri’ni tiyatroseverlerle buluşturacak.

2014 yılında Bursa Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nin ilkini gerçekleştirdiklerini belirten Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Kurt “Festivalimiz Balkan ülkelerinin kültürlerini bir araya getiren, çok önemli ve artık geleneksel hale gelen bir festival olmuştur” dedi.

Kurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu yıl 8’incisini sanatseverlerimizle buluşturacağımız festivalimiz Balkan insanına dair tüm duyguların, karşılıklı bilgi ve kültür paylaşımının ve kurulacak dostlukların bir parçası olmaya devam edecek. Geçtiğimiz yıl başlattığımız ancak pandemiden dolayı tamamlayamadığımız festivalimizi bu yıl tüm önlemleri alarak, Kültür Park Açıkhava Sahnesinde tiyatroseverlerle buluşturmayı planlıyoruz. Balkanların ve Türk tiyatrosunun seçkin eserlerinin sahneleneceği etkinliğimize herkesi bekliyoruz.”

Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ise festivalin Balkanlar ile Bursa arasındaki tarihi, ekonomik ve kültürel bağları her geçen yıl daha da güçlendirdiğini belirterek, “Ayrıca bu yıl festivalimiz pandemi nedeniyle aylardır evlerine kapanan vatandaşımıza moral olacak. Biz de çok özlediğimiz meslektaşlarımızla ve Bursalı sanatseverlerle açık havada buluşma fırsatı yakalayacağız.  Çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.

Bursa’nın ekonomik gelişimine koşut olarak tiyatro sanatının canlandırılması ile çağdaş tiyatronun bölge insanına sergilenmesini sağlayacak olan festival programıyla ilgili detaylı bilgiye www.devtiyatro.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı