Bursa Yıldırım’da imara planlı uygulamalar


Gündem 17.06.2021 15:30:00 0
Bursa Yıldırım’da imara planlı uygulamalar

Bursada yoğun göç ve beraberinde gelen plansız yapılaşma nedeniyle yıllardır çeşitli sorunlar yaşayan Yıldırım ilçesi, son dönemde atılan adımlarla kabuğunu kırıyor.

BURSA (İGFA) - Göreve geldiği 2019 yılında, ilçenin öncelikli sorununu imar olarak belirleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yapboza dönen imar plan uygulamalarına kalıcı çözüm bulabilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte adeta Bursa-Ankara arasında mekik dokudu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği görüşmelerde, imar plan uygulamalarına kalıcı bir çözüm bulunmadan planlı şehirleşme yapılamayacağını anlatan Başkan Oktay Yılmaz, İmar Kanunu’nun 18. Maddesi’nde değişikliğe gidilmesinde önemli bir rol oynadı.
İmar Kanunu’nda yapılan değişikliğin devrim niteliğinde olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Yıldırım yoğun göç nedeniyle hızlı ve plansız büyüdü. Yeni bir imar planı gerçekleştirilip, okul, park, sosyal alan, yol yapılmak istenildiğinde ya birinin evine ya da arazisine denk geliyordu. Vatandaşlar duruma itiraz edence de yapılan planlar bozuluyordu. Bu kısır döngü 1986’dan bu yana devam ediyordu. Gerçekleştirilen kanun değişikliği ile artık yapılan imar uygulama planları değişmeyecek. Kangrene dönüşmüş bir sorunu kalıcı çözüme kavuşturup, planlı şehirleşmenin ve hizmetin önündeki en büyük engeli kaldırdık. Destekleri ve katkılarıyla Yıldırım’ın önünü açan; başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a ve milletvekillerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha