Bursa Yıldırım MTAL’den 15 ülkeyi kapsayan proje


Gündem 9.06.2021 10:00:00 0
Bursa Yıldırım MTAL’den 15 ülkeyi kapsayan proje

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde başlatılan ‘Biz Bunu Böyle Yaparız/ This is how we do it!’ eTwinning projesi salgın döneminde toplam 15 ülkeden 19 okulun katılımıyla çevrimiçi faaliyetleri tamamlandı.

BURSA (İGFA) - Türkiye, İtalya, Polonya, Ermenistan, Litvanya, İspanya, Arnavutluk, Hollanda, Hindistan, Polonya, İran, Ukrayna, Gürcistan, Portekiz ve Romanya’dan toplamda 19 okul ve 132 öğrencinin katıldığı projede, öğrenciler kültürleri tanıma ve tanıtma,  salgın sürecinde sosyalleşme, çeşitli web 2.0 araçlarını kullanma ve İngilizce dil becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Filiz Balçık Taç’ın yürüttüğü projede öğrenciler İngilizce konuşma becerilerini geliştirmenin yanında, ayrıca farklı ülkelerden akranlarıyla tanışma, farklı kültürleri tanıma ve kendi kültürünü tanıtma fırsatı yakaladı. 9. ve 10. sınıflar öğrencilerinin dahil olduğu proje ile öğrenciler kendi yemek kültürlerini tanıttı, turistik yerlerini paylaştı, haftalık chat etkinliği ile akranlarıyla İngilizce yazıştı ve ayda 2 kere düzenlenen konuşma etkinliğinde yurtdışından akranlarıyla İngilizce konuştu.

Ayrıca yaratıcılık etkinlikleriyle her ülke öğrencisi, kendi ülkesindeki turistik bir yeri atık malzemelerle tasarladı, kendi ülkesinin tekerlemelerini, doğum günü şarkısını ve ülkelerinin Dünya üzerindeki konumunu anlatan videolar kayda aldı. Kültürler arası paylaşımı artırmak adına Kahoot bilgi yarışı düzenlendi ve her ülke öğrencisi kendi kültürüne ait gelenek görenekleri diğer ülke ortaklarına aktarmak için etkinliklerde faal olarak yer aldı.

2020 yılının aralık ayı içerisinde başlayan proje, tüm okulların öğretmen ve öğrencileri ile yapılan final toplantısı ile mayıs ayında başarıyla sonlandırıldı. 15 ülkeden katılım sağlayan öğretmen ve öğrenciler proje ile ilgili düşüncelerini ve deneyimlerini paylaşarak, daha sonraki işbirlikleri için ön planlamalar yaptı. Proje sonunda ise tüm katılımcı öğretmen ve öğrencilere katılım sertifikası verilerek yeni projelerde buluşmak dileği ile proje sonlandırıldı.

Proje koordinatörü okulumuz Yıldırım MTAL Okul Müdürü Ömer Yılmaz; “Öğrencilerimizin mesleki gelişimlerinin yanında dünya vatandaşı olmaları noktasında da çeşitli projelerde yürütmekteyiz. eTwinning projelerimizde bunlardan birisidir. Bu projemizde öğrencilerimiz 14 ülkeye kendi kültür ve geleneklerini aktarma fırsatı buldu ve dil becerilerini geliştirdi. Gençlerimizin gelişimi için bu tür çalışmalarımız çeşitlenerek devam edecek” dedi.


En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı
Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor Osmangazi’de metruk binalar yıkılıyor