Gündem

Gündem Haberleri

BUSİAD’dan yangın açıklaması


Gündem 30.07.2021 15:30:00 0
BUSİAD’dan yangın açıklaması

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, hafta boyu Türkiyenin farklı yerlerinde çıkan orman yangınlarının tüm Türk halkı gibi iş insanlarını da derinden üzdüğünü söyledi.

BURSA (İGFA) - BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, yangınların çıkışı hakkında ortaya atılan iddiaların, Türkiye’nin uğraştığı terör belasının vahşetini de ortaya koyduğunu kaydederek, şöyle devam etti:

“Yangınları gözyaşlarımızla söndüremeyiz. Acilen daha çok önlem almamız gerekiyorsa yapılmalı. Uçaksa uçak, helikopterse helikopter alınmalı ya da kiralanmalı. Türkiye’nin buna gücü yeter. BUSİAD olarak son yıllarda, yeşil ekonomi, Avrupa Yeşil Mutabakatı, karbon salımı, iklim değişimi gibi konulara ağırlık verdik. Artık, yeşil bir renk olmanın ötesinde, yaşamamızın olmazsa olmazıdır. Bu yangınlarda parmağı olanların da, cezası en ağır şekilde verilmeli. Onlara misliyle karşılık verilirken, yanan alanlar da en az 1’e 5 misliyle yeşillendirilmeli. Aksi, yaşanamaz bir ülke ve dünya olur. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum.”

Türkay, Bursa’da da yeşilin arttırılması için çalışmaların içinde olacaklarını da söyledi.  


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı