Çanakkale ruhu Şanlıurfaya taşındı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Şehitlerini Anma Ve Milli Ruhu yaşatma adına bir alışveriş merkezinde Çanakkale Savaşında kullanılan gerçek obje ve materyaller sergisi açtı.


Gündem 15.03.2021 18:00:00 0
Çanakkale ruhu Şanlıurfaya taşındı

ŞANLIURFA (İGFA) - Şanlıurfada Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı koordinesinde bir alışveriş merkezinde Çanakkale sergisi açıldı. Sergide Çanakkale Savaşında kullanılan silahlar, mermiler, el bombaları, bıçaklar ve daha birçok materyal büyük ilgi gördü.

Tarih kokan serginin açılışını yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Çanakkale Savaşında kahraman Mehmetçiklerin iman gücü ile düşmanı bozguna uğrattıklarını belirterek, Seyit Onbaşı’nın taşıdığı merminin iman gücünün bir kanıtı olduğunu ifade etti.

Çanakkale’ye gitmeye imkânları olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, bu ruhu Şanlıurfa’ya taşınmasında ve vatandaşların istifadesine sunulmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Serginin açılışında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan Büyükşehir Korosu tarafından ‘Hey On Beşli’ adlı türkü seslendirildi. Programında sonunda ise ellerindeki kırmızı karanfilleri Başkan Beyazgül ve katılımcılara uzatarak temsili şehitlik anıtına kırmızı karanfiller bırakıldı.






Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı