Çanakkalede pazarlara TC No, mezarlıklara HES ile girilecek!

Vaka sayısında birinci şehir olan Çanakkale’de, İl Hıfzısıhha Kurulu ilginç bir karara imza attı. Çanakkalede açık alanda ikiden fazla kişi bir araya gelemeyecek. Vatandaşlar mezarlıklara HES kodu ile pazarlara ise TC Kimlik Nosuna giriş yapabilecek.


Gündem 21.04.2021 11:00:00 0
Çanakkalede pazarlara TC No, mezarlıklara HES ile girilecek!
ÇANAKKALE (İGFA) - Çanakkale Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu, COVID-19un yayılımının il genelinde artması dolayısıyla önlemleri arttırdı. Tavsiye olarak Cuma Pazar yerinde Salı ve Cuma günleri kurulan pazara vatandaşların dönüşümlü olarak girişlerin sağlanması kararlaştırıldı. 
Salı günü kurulan pazara TC Kimlik Nosunun son hanesi 0, 2 ve 4 olanların giriş yapmalarına, Cuma günü kurulan pazara ise son hanesi 6 ve 8 olanların giriş yapmalarına karar verilirken, bu hafta Salı günü gidenlerin, sonrki hafta Cuma gidecek şekilde dönüşümün sağlanması istendi.  
İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarında, il genelindeki açık alanlarda (AVM’lerde açık alanlar dahil) 2 kişiden daha fazla (çekirdek aile hariç) bir araya gelmemesine, işyerlerinde verilen hizmet dışında ziyaretlerin yapılmamasıve ikramlara ara verilmesine karar verildi. Ayrıca, cenaze törenlerinde genelge ve kararla belirtilen katılım sayı sınırına uyulmasına dikkat edilmesinin istendiği kurul kararında, cenaze törenlerinde ve mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafenin mutlaka sağlanmasına ve mezarlık görevlileri tarafından HES kodu sorgulaması yapılması yönünde karar kılındı.

Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...
Isparta’da yeni müftü görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Isparta’ya yeni müftü atandı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta müftüsü oldu. Müftü Biçer bu gün görevine başladı. Isp...