CHP’li Bekaroğlu’ndan Başkan Özcan’a “Anayasa’ya aykırılık” tepkisi!


Gündem 27.07.2021 14:30:00 0
CHP’li Bekaroğlu’ndan Başkan Özcan’a “Anayasa’ya aykırılık” tepkisi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcanın yabancı uyruklu vatandaşlardan bazı hizmetlerde on kat daha fazla ücret alınacağına dair açıklamaları Anayasaya aykırı olduğu ve vicdan ya da insanlıkla bağdaşmadığı vurgusuyla tepki çekerken sosyal medyada tartışmaları tetikledi.

CHPli Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcana ilk tepki kendi partisinden geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Bu düşünce anayasaya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, sosyal demokrat bir partidir, programında yabancı düşmanlığı yoktur, böyle nefret söylemi kokan bir girişimi asla kabul etmez" ifadelerini kullandı. Bekaroğlu, Kılıçdaroğlunun videosu ile birlikte "Türkiyeyi tehdit altına alan mülteciler(Suriyeliler ve diğerleri) ile ilgili Sayın Genel Başkan gibi düşündüğümü daha önce ifade etmiştim. Tekrarlıyorum" paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/MBekaroglu/status/1419714556067303429

Öte yandan Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik açıklamaları birçok kurum tarafından da tepkiyle karşılandı. Özcan’ın açıklamalarının Anayasanın eşitlik hükmüne ve Belediye Kanununa aykırı hareket ettiğine dikkat çeken kurumlar ortak açıklamalarında, ırkçı saldırı ve linçlerin yaşanmaması için bu tür açıklamalara hoşgörü gösterilmemesi gerektiğinin altı çizdi.

Hatırlanacağı gibi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Bu misafirlik çok uzadı. Gitsinler istiyoruz. Benim askerim Suriyede şehit düşüyor. Burada jöleli adamlar milletin karısına kızına bakıyor" ifadelerini kullanmıştı.


Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti UNDP Türkiye'den 'iklim eylemi' daveti
Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek Türk gıda ihracatçıları Singapur'dan büyüyecek
Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme Rektum kanserinde hayat kurtaran gelişme
Adıyaman'da firari zanlı yakalandı Adıyaman'da firari zanlı yakalandı