CHP’li vekil Yüksel Özkan, Bursa Nilüfer Çayı’nı TBMM gündemine taşıdı


Gündem 14.06.2021 12:00:00 0
CHP’li vekil Yüksel Özkan, Bursa Nilüfer Çayı’nı TBMM gündemine taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, Marmara Denizinde yaşanan müsilaj istilasına neden olan faktörlerden biri olan Nilüfer Çayında yaşanan kirliliğin de araştırılmasını TBMMne gündemine taşıdı.

BURSA (İGFA) - TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı önergeyle meclis araştırması isteyen CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, kaynağı Uludağ’dan çıkan ve Marmara Denizi’ne dökülen Nilüfer Çayı’nda yaşanan kirliliğin önlenememesinin gerek Bursa Ovası’nda, gerekse Marmara Denizi’nde oluşturmuş olduğu çevre felaketlerinin nedenlerinin tespiti ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Nilüfer Çayı ve diğer derelerin Bursa’ya girdiği andan itibaren Marmara Denizi’ne dökülünceye kadar, yüzlerce sanayi kuruluşu tarafından kirletildiğini belirten Prof. Dr. Yüksel Özkan, yazılı önergesinde, "Bu işletmelerin büyük bir bölümünde arıtma tesisi olmadığı, ya da arıtma tesislerinin düzenli çalıştırılmadığı da basına yansımaktadır. Bursa Ovasında tarım alanlarının sulanmasında da kullanılan Nilüfer Çayı, kirliliğin etkisiyle çevrede yaşayanların rahatsız olacağı şekilde koku yaymakta, ve adeta siyah renkte akmaktadır. Nilüfer Çayı’nda yaşanan kirliliğin nedenlerinin tespiti ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla Anayasa’nın 98. ve iç tüzüğün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederim" ifadelerini kullandı.


Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları Modacı Özlem Değirmen’den bayramda şıklık tüyoları
Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi Hitachi Astemo Türkiye’de Mesut Sancaklı dönemi
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı! Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu Başkan Büyükkılıç, KAYÜ’de öğrencilerle iftar sofrasında buluştu
Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor