COVID-19’a karşı umut ışığı!


Gündem 17.06.2021 15:30:00 0
COVID-19’a karşı umut ışığı!

Brezilyada yapılan bir araştırma salgına karşı yeni bir umut ışığı belirmesine neden oldu. ABD merkezli Pfizer, Xeljanz isimli ilacın COVID-19 hastalarında ölümleri ve solunum yetmezliğini azalttığını açıkladı.

İlk olarak Çinin Wuhan kentinde görülen ve yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde on milyonlarca insana bulaştı. Virüs nedeniyle 4 milyona yakın kişi hayatını kaybetti.

Salgın ile mücadele kapsamında dünyanın farklı bölgelerinde pek çok aşı geliştirildi. Küresel aşılamada 2 milyar dozu geride bırakan dünya gelecek için umutlu.

Ancak bilim insanları salgına karşı kesin zaferi ilan etmek için virüse karşı ilaç geliştirmemiz gerektiğinin altını çiziyor. Haliyle bilim ve tıp dünyası Kovid-19a karşı bir ilaç üretmek için yoğun mesai harcıyor.

Geçtiğimiz günlerde AstraZeneca tarafından testleri yapılan koronavirüs ilacından kötü haber gelmişti. Bu alanda çalışmalar yürüten bir başka şirket olan Pfizerdan ise sevindirici bir haber geldi.

ABD merkezli şirket Xeljanz isimli ilacın COVID-19 hastalarında ölümleri ve solunum yetmezliğini azalttığını açıkladı.

Uluslararası haber ajansı Reutersta yer alan bilgiye göre, söz konusu ilaç Brezilyada zatürre olarak hastanede yatan Kovid-19 hastaları üzerinde denendi.

Zatürre teşhisi konulan 289 yetişkinde Kovid-19 hastasına bu ilaç verildi. Ölüm veya solunum yetmezliği yüzde 18,1 olarak gözlendi.

Araştırmayı yapan ekipten konu ile ilgili yapılan açıklamada plasebo için bu oranın yüzde 29 olduğu bilgisinin altı çizildi.


Ancak genellikle ülseratif kolit tedavisinde kullanılan bu ilacın henüz COVID-19 tedavisi için hiçbir ülkede onaylanmadığı açıklandı.

Kaynak: Hürriyet


Keten tohumunun inanılmaz faydaları... Keten tohumunun inanılmaz faydaları...
ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı ULUTEK Teknopark'ta e-ticaret konferansı
Gemlik'in A takımı Gemlik'in A takımı
Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’ Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm CW Enerji panelleri ile enerji ihtiyacına kalıcı çözüm