Danıştay, Emek-Şehir Hastanesi Bursaray ihalesini iptal etti!

Danıştay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Bursa Emek - Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirkete davet usulü verilen 1.6 milyar liralık ihaleyi iptal etti. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, maliyeti 600 milyon lira olarak açıklandığı halde bu


Gündem 26.04.2021 18:00:00 0
Danıştay, Emek-Şehir Hastanesi Bursaray ihalesini iptal etti!

BURSA (İGFA) - Alınan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaklaşık 1 milyar 600 milyon liralık ihaleyi başka firmalara açık olmayan bir şekilde davet usulü ile Taşyapı ve Söğüt İnşaata verdi. Ege Gökmen İnşaat ve Günfalt İnşaat ise bu çapta bir ihalenin davet usulü yapılmasına itiraz ederek dava açtı. Davanın Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından reddi üzerine konu Danıştay’a götürüldü. Danıştay 13’üncü Dairesi 1 milyar 600 milyon liralık hafif raylı sistem ihalesini iptal etti.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Taşyapı şirketi ve sahibi Emrullah Turan’ın özellikle AKP dönemindeki inanılmaz yükselişi ve milyar liralık ihaleleri almasıyla adından söz ettirdiğinin, Söğüt İnşaat ve sahibi Mustafa Akan’ın adının ise özellikle eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte anıldığının basında Yeniçağ Gazetesinde yer aldığını hatırlattı. İhale rakamının inanılmaz derecede yüksek olduğu Bursaray Emek-Şehir Hastanesi hattı ihalesinin de iptal edilmesi, hükümetinin işleri hangi yollarla yürüttüğünü ortaya koyduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Karaca, "Daha önce yaptığımız açıklamalarda Emek-Bursaray hattının en az 570 milyon lira daha pahalıya yapıldığını ortaya koymuştuk. Danıştay kararı da bu bakış açımızın doğruluğunu teyit etmektedir" dedi. 

Hatırlanacağı gibi, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, daha önce düzenlediği basın toplantısıyla Emek-Şehir Hastanesi Bursaray hattının çok pahalıya mal olacağını rakamlarla ortaya koymuştu. 


LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni
Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor Egeli ihracatçılar genel kurula gidiyor
Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu Kayseri'de Engelsiz Yaşam Merkezi, “ikinci yuva” oldu