DEĞİŞİM PARTİLİLER ANTALYA'DA BULUŞTU


Siyaset 5.04.2021 01:58:00 0
DEĞİŞİM PARTİLİLER ANTALYA

Türkiye Değişim Partisi’nin kadın ve gençlik kolları il başkanları Antalya’da biraraya geldi. Etkinliğe katılan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Büyük bir aşkla yola çıktık ve hedefe doğru yürüyoruz. Bu yürüyüşün öncüleri, değişim kadınları ve değişim gençleridir. Bu yürüyüş, demokratik parlamenter sisteme doğru yürüyüştür. Bu yürüyüş; iktidarı teslim alma yürüyüşüdür” dedi.

Türkiye Değişim Partisi´nin (TDP), iki gün süren  'Değişim Kadınları ve Değişim Gençleri Antalya'da Buluşuyor' programı, Muratpaşa İlçesi’ndeki bir otelde yapıldı. Programa TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı, Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, Kadın Kolları İl Başkanı Saliha Seyirci, TDP MYK üyeleri ile Türkiye genelindeki kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Program için cumartesi sabahı Antalya’ya gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, havalimanında TDP İl Başkanı Arman Karadağ ve il yöneticileri tarafından karşılandı. Havalimanından etkinliğin yapıldığı otele geçen Sarıgül’ü otelin girişinde ise TDP Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ve üyeler “Başbakan Sarıgül’ sloganlarıyla karşıladı.

 

GENÇLER İCRA MAKAMI İSTİYOR
Otel odasında kısa süre dinlenen Sarıgül daha sonra otelin alt katındaki salonda gerçekleşen 'Değişim Kadınları ve Değişim Gençleri Antalya'da Buluşuyor' programına katıldı. Salona girişte yine ‘Başbakan Sarıgül’ sloganlarıyla karşılanan TDP Lideri, coşkuya alkışlarla eşlik etti. Programın açılışını yapan TDP Antalya İl Başkanı Arman Karadağ, böylesine önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karadağ, “Değişimin öncülerinin burada ortaya koyacağı önerilerin, sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Ardından kürsüye ilk çıkan TDP Gençlik Kolları Genel Başkanı Av. Onurcan Yazıcı oldu. Gençlik kolları üyelerinin tezahüratları arasında konuşan Yazıcı, “Değişimin genç liderleri bugüne kadar bizi kandırdılar. Bize bu ülkenin geleceğisiniz dediler. Bu doğru değil, eksik. Biz bu ülkenin geleceğiyiz ama biz bu ülkenin aynı zamanda bu günüyüz. Bizi ötelemeye çalışanların dönemi bitti bitiyor, bizi ötelemeye çalışanlar gitti gidiyor, değişim geliyor, çare geliyor, Türkiye Değişim Partisi geliyor” dedi. Yazıcı, değişim gençleri olarak artık bir rica makamında değil icra makamında yer almanın teminatını istediklerini de sözlerine ekledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU
Daha sonra kürsüye çıkan TDP Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan da konuşmasında İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline değindi.  Evinde, iş yerinde, sokakta ve hatta toplu taşımada bile kadınlara yönelik ayrımcılığın, fiziksel ve psikolojik şiddetin had safhada olduğu bir dönem içerisinde olunduğuna dikkat çeken Ceylan, “Her türlü şiddetin engellenmesini hedef alan ve bu bağlamda dünyada başka bir örneği olmayan İstanbul Sözleşmesi, bazı maddeleri bahane edilerek, ‘hakların geri yürütülemezliği’ ilkesi yıkılarak ortadan kaldırılmıştır. İstanbul Sözleşmesi, birkaç dairesi kullanılamayacak durumda olan bir apartmandı. Maalesef, bu dairelere tadilat yapmak yerine yıkmak tercih edildi. Hem de alternatif hiçbir çözüm seçeneği sunulmadan. Gece yarısı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesini kaldırmak, kadın cinayetlerinin politik ayağı olduğunu teyit etmektir” dedi. Ceylan, toplumun temeli olan, toplumun yapısını oluşturan kadınların tüm yönetimlerde her daim yer alması gerektiğine de vurgu yaptı.

 

‘İŞ KAYGINIZ OLMAYACAK’
Daha sonra kürsüye salonu dolduranların yoğun alkış ve tezahüratları arasında TDP Lideri Mustafa Sarıgül çıktı. Değişim kadınları ve gençlerinin bu programda bir beyin fırtınası yaşayacağını vurgulayan Sarıgül, bu buluşmadan Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğine ilişkin önemli öneriler çıkacağını söyledi. Konuşmasında önce gençlere seslenen Sarıgül şunları söyledi:  “Beyin göçü bizi üzüyor, endişelendiriyor. Eğitimde fırsat eşitliği olsa, mezunların iş bulma sıkıntısı olmasa, geleceğe umutla bakabilse, hiçbir gencimiz ülkesini, anasını babasını terk etmek istemez. Size söz veriyorum; eğitimde fırsat eşitliğini, biz sağlayacağız. Parası olmadığı için okula gidemeyen, bir tek gencimiz dahi kalmayacak, çağımızın gerektirdiği değişimleri, Avrupa’daki gençlerle birlikte aynı hızda siz de yaşayacaksınız. İnternet ücretini düşünmeyeceksiniz, işsiz kalırım diye endişelenmeyeceksiniz, ‘nasıl ev sahibi olurum, nasıl araba alırım?’ diye kaygılanmayacaksınız çünkü TDP iktidarında ilk evinizden ve arabanızdan vergi almayacağız. Sizler, bu sıkıntılarla yorulmayacak, sadece ve sadece ‘ülkeme nasıl faydalı olurum?’ diye düşüneceksiniz. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin gücüne, fikirlerine ve heyecanına ihtiyacımız var. Gençlerimizin demokratik süreçlerde, etkin olmasına ihtiyacımız var.

‘BEN BU YOLLARDAN GEÇTİM’
“TDP iktidarında gençlerimiz, özgürce fikirlerini söyleyebilecek, korkusuzca soru soracak, herkesi kucaklayacak, ulusal birlikten yana olacak ve en önemlisi hiçbir şeyden korkmayacak, geleceğinden endişe etmeyecek. Sevgili gençler, siz bize güvenin ben size sonsuz güveniyorum. Gençler; TDP sizi bekliyor gelin belediye başkanı olun, milletvekili olun, ilçe, il başkanı olun genel başkan olun, ben bu yolların hepsinden geçtim ve ağabeyiniz olarak yolunuzu açıyorum. Türk gençlerinin kalbi, şu an Antalya’da atıyor, Türk gencini suskun görenler yanılmaktadır, Türk gençlerini yeteneksiz görenler, gaflet içindedir, Türk gencinin hayalleri ile oynayanlar, yanlış içindedir. Türk genci akıllıdır, dipdiridir, Türk genci, bütün gelişmelerin farkındadır. Türk genci asla aldanmaz, aldatanları ve küçümseyenleri, asla unutmaz. Gençliğimiz, duyarlı ve çalışkan, mert ve atılgandır bu gençlerimizin yolu açıktır, değişim gençleri, bizim geleceğimizdir.”

İKTİDARI TESLİM ALMA YÜRÜYÜŞÜ
“Büyük bir aşkla yola çıktık ve hedefe doğru yürüyoruz. Bu yürüyüş, alın teri ve emeğin, değerini bulma yürüyüşüdür. Bu yürüyüş; güçlülerden yana değil, haklılardan yana olma yürüyüşüdür. Bu yürüyüşün öncüleri, Bu yürüyüşün öncüleri, değişim kadınları ve değişim gençleridir. Bu yürüyüş, demokratik parlamenter sisteme doğru yürüyüştür. Bu yürüyüş; iktidarı teslim alma yürüyüşüdür. Bu yürüyüş; Başbakanlığa doğru yürüyüştür. Bu yürüyüşte, ülkemizde adım atılmadık toprak, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bizim özümüz insandır. Biz, kimseyi kimseden ayırmayız. Biz, sizinle; et ile tırnak, gece ile gündüz, bugün ile yarınız ve yepyeni bir başlangıç için buradayız. Değişim kadınlarıyla, değişim gençleriyle adalet için, alın teri için, özgürlük için, yola çıktık. Çare haritamız belli; sorunu değil, çözümleri konuşacağız. Artık, Türkiye’nin çaresi var, çare değişimde.”

 

SERADAN CEVAP VERDİ
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, geçtiğimiz günlerde bir golf sahasında yaptığı tarımla ilgili açıklamalarına sosyal medyadan gelen eleştirilere, bu kez bir seradan yanıt verdi. Antalya Altınova mahallesindeki seraları dolaşan ve çalışan işçilerle sohbet eden Sarıgül, kendisine yönelik eleştirilere, “Golf sahasında tarım açıklaması yapıyoruz diye eleştirenlere sesleniyorum. İşte şimdi tarım alanındayım. Eğer samimiyseniz şimdi buna da yorum yapın” dedi. Sarıgül seradaki açıklamasında, “Tarım bereket demek, tarım üretim demek. Tarımın ülkemiz için zenginlik olmasını istiyoruz. Türkiye Değişim partisi iktidarında tarım önceliklerimiz arasında olacak” ifadelerini kulandı.


 

 

 


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor