Denizli, mesleki yeterliliğin başvuru noktası oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiyede bir ilki daha gerçekleştirerek mesleki yeterlilik belgesi başvuru noktası oldu.


Gündem 16.03.2021 12:30:00 0
Denizli, mesleki yeterliliğin başvuru noktası oldu

DENİZLİ (İGFA) - Nitelikli işgücünün artırılması, işgücü ve istihdam bağının güçlendirilmesi ve iş kazalarının en aza indirgenmesi doğrultusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı hizmet veren Mesleki Yeterlilik Kurumu ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiyede bir ilki daha gerçekleştirdi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ve buna bağlı mevzuat dahilinde belge alma zorunluluğu olan meslek branşları için tek nokta başvuru merkezi olmaya hak kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi mesleki yeterlilik belgesi başvurularını almaya başladı. Başvurular Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr adresindeki "Hızlı Menü" seçeneğinde bulunan https://apps.denizli.bel.tr/meslekiyeterlilikbasvurusu/ linkinden yapılıyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiyede ilk defa uygulanan bu çalışmayla Denizlide belgeli istihdamın yaygınlaşmasına katkı sağlayacaklarını, belge alma konusunda ise vatandaşlara büyük kolaylık getireceklerini söyledi.






Kayseri'de suya yüzde 30 indirim Kayseri'de suya yüzde 30 indirim
Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı Kayseri'de Büyükşehir Meclisi toplandı
Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi ANTALYA'da 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazası sonrası 5 gün havadan asılı kalan 36 kabin, halatlı sistemin çalıştırılması ile park pozisyonuna alındı.
Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi... Maden suyu içmek zararlı mı? İddialara yanıt geldi...
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet