Gündem

Gündem Haberleri

Denizlili gençlerde mevzu derin

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Mevzu Derin" adını verdiği proje kapsamında akademisyenlerle söyleşi düzenlemeye başladı.


Gündem 11.04.2021 18:30:00 0
Denizlili gençlerde mevzu derin

DENİZLİ (İGFA)- Denizli Kent Konseyi Gençlik Meclisi, "Mevzu Derin" adlı söyleşilerin ilk konuğu PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferihan Polat oldu.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde Çamlık Mesireliği’nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreteri Baran Akın, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Hilal Öztürk ve Gençlik Meclisi gönüllüleri katıldı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferihan Polat, farklılıkların birer zenginlik olduğunu, bir ve beraber hareket edebilmenin topluma sağladığı faydalardan bahsederek, "Birey ve toplumlar kendi doğrularının dışında başka bir doğru olabileceğini kabul etmezler. Bolca yargılamalara ve kendilerine yalancı kimlik kurgulamalarına neden olur" dedi.

"KORKULARIN ORTADAN KALDIRILMASI GEREK"

Doç. Dr. Polat, güven kavramı üzerinde durarak, "Güven çok önemli bir olgudur. Şu anda dünya üzerinde insanlara en çok empoze edilen şey korkudur. Korkunun olduğu yerde de güven olmaz. Güvenin olmadığı yerde de insanlar birbirlerine sevgi ile yaklaşamazlar. Bir toplumun gerçekten birbirine karşılıklı güven duyarak iyi bir iletişim kurabilmesi korkuların ortadan kalkması ile mümkün olacaktır" diye konuştu.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise kuralların toplum hayatındaki yeri ve öneminden bahsetti. Değirmenci, Denizliye okumak ya da çalışmak için gelen insanların aklında, zihninde ve gönlünde iyi bir şehir imajı bırakmak istediklerini söyledi.  


Hızlı trenlerde bayram hediyesi Hızlı trenlerde bayram hediyesi
TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim! TEV'den farklı bakış açısı: Seçmeyelim!
Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu Başkan Tokat, iftar sofrasında vatandaşla buluştu
Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak” Başkan Altay: “Üretim kapasitemiz günlük 150 bine çıkacak”
Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı Nilüfer'de öğrenciler tarımla tanıştı