DEVA Partisinden seçim açıklaması: İktidar oyunun kurallarını değiştiriyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır’da partisinin 1. Olağan Bağlar İlçe Kongresi’nde konuşurken, iktidarın seçimleri kazanmak için oyunun kurallarını değiştirdiğini öne sürdü.


Gündem 15.03.2021 15:00:00 0
DEVA Partisinden seçim açıklaması: İktidar oyunun kurallarını değiştiriyor

DİYARBAKIR (İGFA) - Kürt sorununa ilişkin mesajlar veren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, açıklanan ekonomi paketini de “Reform diye sayfalarca doküman hazırlayacağınıza, kapatsanıza şu Varlık Fonu’nu. Liyakatli kişileri göreve getirin. Kamu ihalelerini 3-5 kişinin zenginleşmesine alet etmeyin” sözleriyle eleştirdi.

Ali Babacan şu ifadeleri kullandı:"Biz Diyarbakır’a gelince başka, Diyarbakır’dan dönünce başka konuşanlardan değiliz. Şöyle bir görünüp gidenlerden değiliz. Bizim özümüz, sözümüz bir. Ülkemizin her bir yanında başımız dik yürüyoruz. Sayın Erdoğan ‘ne Kürt sorunu ya’ dedi. Biliyoruz ki, iktidar ortakları halktan kopuk, ayrımcı, baskıcı, hukuksuz uygulamalarıyla ülkemizdeki her sorunu tek tek diriltti.”

AK Partinin mevcut seçim yasalarıyla artık bir daha iktidara gelemeyeceklerini gördüğünü vurgulayan Babacan, "Bu nedenle ‘oyunun kurallarını değiştirelim de öyle kazanalım’ diyorlar ama beyhude. Hangi iktidar olursa olsun, artık seçim kurallarıyla oynamaya başladıysa bilin ki gitme zamanı gelmiştir. İstedikleri kadar zihni sinir projeleri hazırlasınlar, gülüp geçeceğiz. Demokrasimizi en yüksek seviyeye taşıyacağız. Ekonomik reform paketinde, çözmeleri gereken asıl sorunları ıskalıyorlar. Şimdiye kadar yaptıkları ‘reformlarla’; adil rekabet yerini müdahaleye, fırsat eşitliği yerini kayırmacılığa, verimlilik yerini ranta bıraktı. Kurumlarımız çökertildi, yerine tek bir kişinin keyfi konuldu" dedi.

Ekonomi paketi için eski defterlerin karıştırıldığını açıklayan Ali Babacan, "2015 öncesinde ne yapılmış diye bakmışlar. Son bir yıldır söylediklerimizi de satır satır okumuşlar. Kopya çekmişler. Ama sizden yazılı kitabe, dikit bekleyen yok. İcraatinizi gösterin. Reform diye sayfalarca doküman hazırlayacağınıza, kapatsanıza şu Varlık Fonu’nu. Liyakatli kişileri göreve getirin. Kamu ihalelerini 3-5 kişinin zenginleşmesine alet etmeyin" açıklamasını yaptı.

Babacan sözlerini şöyle tamamladı: “850 bin esnafa vergi muafiyeti getireceğiz diyorlar. Reformda en büyük manşet bu. Baktık 850 bin esnaf kim ve ne kadar vergi ödüyorlar diye. Basit usulde defter tutan esnafımız. Onlardan bütçedeki toplam vergi tahsilatı 234 milyon. Almayacağız dedikleri vergi yılda 275 lira. Yani esnaf başına 275 liralık katkı vermekle övünüyorlar. En az yüz esnafımıza ‘gözünüz aydın’ dedim, heps güldü. ‘Bunlar ne yaptıklarını bilmiyor, bizden haberleri yok’ diyor.”

 


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı