Gündem

Gündem Haberleri

Devlet kemer sıkıyor!


Gündem 30.06.2021 10:00:00 0
Devlet kemer sıkıyor!

1 Temmuz itibariyle normalleşmenin adımlarının atılarak kısıtlamaların kaldırılacağı ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokrasinin azaltılması, kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması amacıyla bir genelge yayımladı. Taşıt sayıları da yüzd 20 azaltılacak

ANKARA (İGFA) - Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası, lojman ve sosyal tesis gibi binalar için arsa ve arazi satın alınmayacak. Yeni kiralama yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacak.

YENİ ARAÇ ALINMAYACAK, TAŞIT SAYILARI AZALTILACAK

Kamu kurum ve kuruluşları, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni araç satın alamayacak. 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak. Hizmet içi eğitim ve konferans gibi faaliyetleri uzaktan erişimle yapılacak.

KUTLAMALARDA MASRAF YAPILMAYACAK

Uluslararası toplantılar ile milli bayramlar hariç diğer kutlamalarda yemek ve hediye verilmeyecek, kokteyl düzenlenmeyecek. Yayımlanan genelgede personel görevlendirmelerinden, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları, temsil, tören, tanıtım ve ağırlama giderleri gibi hususlara da ayrıntılı olarak yer verildi.

Söz konusu Resmi Gazetedeki karara ve detaylarına ulaşmak tıklayabilirsiniz


Düzce'de trafik kazası 3 yaralı Düzce'de trafik kazası 3 yaralı
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor 17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Ruh sağlığı izinlerinde artış Ruh sağlığı izinlerinde artış
Kocaeli'de 65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok Kocaeli'de 65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok