Gündem

Gündem Haberleri

DGS yarın yapılacak


Gündem 10.07.2021 13:30:00 0
DGS yarın yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için Dikey Geçiş Sınavını (DGS) yarın yapacak.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, yarın 81 il ve Lefkoşada 95 sınav merkezinde uygulanacak.

Saat 10.00dan sonra adayların sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı. Ayrıca, sınava girebilmek için adayların yanlarında sınava giriş belgeleri ile fotoğraflı kimlik belgesini bulundurmalarının zorunlu olduğu belirtildi. Adaylar T.C kimlik numarası ve aday şifreleriyle ÖSYMnin internet sayfasından sınava giriş belgesini edinebiliyor.

DGS yarın saat 10.15te başlayacak. Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. 120 soruyu cevaplamaları için adaylara 150 dakika süre tanınacak.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı