Gündem

Gündem Haberleri

Didim’de oteller personel arıyor


Gündem 10.07.2021 12:30:00 0
Didim’de oteller personel arıyor

AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, Aydının Didim ilçesinde yerel ticaretin dinamosu olan turizmcilerle Didim Turizm Derneğinde bir araya gelirken, sektör temsilcileri personel bulamamaktan şikayet etti.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)
AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın Didim Turizm Derneği ziyaretinde Başkan Mustafa Şentürk ve dernek yöneticileri gelen heyeti karşıladı.
Son 2 yıldır zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden turizmciler, "Bu son 2 yılda hayatın en büyük travmasını geçirdik. 32 Yıldır turizmin içindeyiz ve bu süreçte turizm havadan, sudan, siyasetten, ekonomiden, dünyadaki koşullardan etkilenirdi ama bu Koronavirüs hiçbirisine benzemedi. Bu yıl yaşadığımız en büyük problem personel sıkıntısı, otellerimizde çalışacak personel bulamıyoruz. Stajyerler yeterli bilgiye sahip değil ve çalışmıyorlar. Buna ilave olarak Didim’in geçmişten gelen kronikleşmiş sorunları ve güncel sorunları mevcut. Bunları acil yapılması gereken, yakın zamanda yapılması gereken veya uzun vadede çözülmesi gereken sorunlar olarak planlamamız gerekiyor. 15 Haziran itibarı ile Balkanlar üzerinden müşterilerimiz gelmeye başladı,1 Temmuz itibarı ile de otellerimiz yüzde 60’lık kapasiteye ulaştı" dedi.

KESİNTİSİZ SAHİL ŞERİDİNE İHTİYAÇ VAR

Didimin son zamanlarda çok büyük göç almaya başladığını vurgulayan turizmciler, "Özellikle Altınkum plajları yetersiz kalmaya başladı. Altınkuma gelen insanlar kalabalıktan dolayı memnun ayrılmıyor. Didim’de 1nci Koydan itibaren değerlendirebileceğimiz alanlar var ancak kıyı kenar çizgisi kanunundan kaynaklı hizmete açılamıyor. 1nci Koydan polis akademisine kadar olan sahilimizi denize girilebilecek şekilde kullanıma açmak için sizlerden destek bekliyoruz. Altyapı anlamında da ciddi problemler yaşıyoruz” dedi.


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise sorunun çözümü noktasında sahil şeridini halkın kullanımına açılması için çalışacaklarını dile getirirken, "Ben 2018 seçimleri öncesinde ve sonrasında valimiz başkanlığında 8 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımız ile bir masada buluşarak Aydınımızın problemlerini masaya yatırarak çözüm arayalım önerisinde bulundum ve bu sözümün arkasındayım. Ancak her ne hikmetse bu talebimiz karşılık bulmadı. 2nci üniversiteyi Aydınımıza kazandıralım tarım üniversitesi, spor turizminde gelişelim istiyoruz ancak yerel yönetimlere takılıyoruz ifadelerinde bulundu.


Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!
Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu Başkan Bozbey BUSKİ kadrosuyla buluştu
HEKTAŞ iddiaları yalanladı HEKTAŞ iddiaları yalanladı
Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor