Didimli esnaflar CİMER’e başvuracak


Gündem 4.06.2021 11:00:00 0
Didimli esnaflar CİMER’e başvuracak

Didim Esnaf ve Sanakarlar Odası Başkanı Şerif Erul düzenlediği basın toplantısında esnafa verilen hibe destekleri hakkında bazı eksikler olduğunu dile getirdi.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)

Didim Esnaf ve Sanakarlar Odası Başkanı Şerif Erul düzenlediği basın toplantısında; “Öncelikle Didim esnafının sıkıntıları var ama bizim bahsettiğimiz konular aynı zamanda Türkiyedeki bütün esnafları da ilgilendiren bir konu. Mesela bir örnek verelim; farklı meslekten iki tane aynı anda kayıt olmuş bakkal ve kahve var. Aynı anda açılmış ama ilk sıradaki bakkalmış nace kodu yani meslek kodu ilk sıradaki bakkal olduğundan destek alamıyor. Biz bir haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bunun gibi birçok örnekler var. Türkiye genelinde ise bu bahsettiğimiz durumlar var. Nace kodlarında bir düzenleme yapılması gerekiyor. Zaten bizim talebimiz tüm esnaflarımıza hibe desteğinin verilmesi. Bakanlığı aradık, yetkililerden bilgi aldık. İlgili üst kuruluşlara da sorduk. Bize hep şunu dediler; CİMERe sürekli başvuru yapın. Biz de hibe alamayan esnaflarımızı bilgilendireceğiz ve CİMER’e başvurmalarını isteyeceğiz” dedi.


Tartışılan yaz saati uygulaması değişiyor mu? Bakan Bayraktar'dan net cevap 2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması her sene olduğu gibi yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan herkesin merak ettiği açıklama geldi.
EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU EMNİYET EKİPLERİNDEN KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇ OPERASYONU
Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi Nikah salonlarında 'tarih' yoğunluğu: Her 15 dakika bir çift 'evet' dedi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Avcı’dan kritik açıklamalar AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı’nın 7 bölge, 81 il ve 25 ülkede, 52 Televizyon Kanalı ile Ankara’dan ortaklaşa gerçekle
En ‘özel’ bayramı onlar kutladı En ‘özel’ bayramı onlar kutladı