Diyarbakırda Eski Siverek Caddesi’nin çehresi değişecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, başlattığı, kaldırım, refüj ve sıcak asfalt serme çalışmasıyla Eski Siverek Caddesi’nin çehresini değiştirerek modern bir görünüme kavuşturacak.


Gündem 10.04.2021 15:00:00 0
Diyarbakırda Eski Siverek Caddesi’nin çehresi değişecek

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, özelikle uluslararası hava limanına bağlantısı olması nedeniyle oldukça önemli bir yere sahip olan ve Bağlar ilçesinde yer alan Eski Siverek Caddesi’nde çalışma başlattı.

Şanlıurfa yolunu Mardin ve Batman yollarına bağlayarak ağır tonajlı araçların şehir dışından geçişini sağlayan Eski Siverek Caddesi’nin Aram Tigran ile Avzem Kavşağı arasındaki 5 bin 800 metre uzunluk ve 30 metre genişliğindeki bölümde (kazı ve dolgu) alt temel çalışmalarına başladı.

Ekipler, altyapı çalışmaları kapsamında cadde de 75 bin metreküp alanı kazıp, 65 bin metreküp alanda da dolgu işlemi yapacak. Kazı ve dolgu işleminden sonra yolda 125 bin ton pmat-pmt malzeme kullanacak. Yolda ayrıca 800 metre de istinat duvarı yapılacak.

YEŞİLLİKLERLE SÜSLENECEK

Büyükşehir Belediyesi, kent trafiği açısından önemli bir yere sahip olan Eski Siverek Caddesi’nin zeminini güçlendirdikten sonra yola yaklaşık 60 bin ton sıcak asfalt serecek. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, yol çalışmalarını tamamladıktan sonra Eski Siverek Caddesi’nin Aram Tigran ile Avzem Kavşağı arasındaki bölüme asfalt kaldırım inşa edecek.

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tamamlanacak yol ve kaldırım çalışmalarının ardından Eski Siverek Caddesi’nin refüjlerini farklı türde ağaç, çalı ve çiçeklerle süsleyecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı