Diyarbakırda esnaf ile zabıta arasında “yer” gerginliği

Diyarbakırda yenilenme çalışmalarının devam ettiği Sanat Sokağı’nda şehre bağlı Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile esnaf arasında yer tartışması yaşandı. Belirlenen alanların dışına bırakılan kürsü ve sandalyelerin kaldırılmasını isteyen ekiplere es


Gündem 29.03.2021 15:30:00 0
Diyarbakırda esnaf ile zabıta arasında “yer” gerginliği
Sevda ARSLAN/YENİGÜN HABER
Diyarbakır Yenişehir’de bulunan Sanat Sokağında yenilenme çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların devam ettiği sokakta havaların ısınması ile birlikte esnaf iş yerlerine ait kürsüleri, dışarıya çıkarmaya başladı. Sokağa denetim için gelen Yenişehir zabıta ekipleri ise kürsülerin belirlenen alanının dışına bırakıldığını belirterek, bunların kaldırılmasını istedi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını bildiren zabıta ekipleri ile sokak esnafı arasında bu nedenle kısa süreli tartışma yaşandı.

İşlerin olmadığını ve kiralarını ödeyemediğini ifade eden çay ocağı sahibi Hatip Akgün, “Güneş var diye karşı kaldırıma kürsüleri bırakmıştık. Zabıta ekipleri geldi dedi bu alan yasak buraya bırakamazsınız. Biz de bu alan inşaat alanı neden yasak olsun diye sorduk? Onlar da kürsüleri bıraktığınız alan yasaktır kaldırın demeye davam ettiler. Bizde iş yok kiraları ödeyemiyoruz kalsın dememize rağmen kaldırın deyince kaldırdık. Kürsülerden bir tanesi de bana aitti ben güneşte oturmak için bırakmıştım. Buna rağmen bugün ceza keseceğiz diye geldiler.  Bende kürsüleri yakıp kapatacağım. Burada kimse inanmıyor kiramızı çıkarmadığımıza. 3 tane eleman çalışıyor yevmiyelerini nasıl çıkaracağız. Pandemi bir yandan, inşaat bir yandan ne yapalım deyince aramızda tartışma yaşandı.” dedi.


Vali Yunus Sezer'den 23 Nisan mesajı Vali Yunus Sezer'den 23 Nisan mesajı
Reşat Gümüştaç'tan Gönlümün Sultanısın’a iddialı yorum Reşat Gümüştaç'tan Gönlümün Sultanısın’a iddialı yorum
Karacabey’de başkanlık koltuğuna Baran oturdu Karacabey’de başkanlık koltuğuna Baran oturdu
Güzelbahçe'de Yeken çocuklar için talimat verdi Güzelbahçe'de Yeken çocuklar için talimat verdi
Güzelbahçe'de Yeken çocuklar için talimat verdi Güzelbahçe'de Yeken çocuklar için talimat verdi