DSİ, Gemlik Büyükkumla Barajında çalışmaları sürdürüyor

DSİ yaptığı yatırımlarla illerin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.


Gündem 21.04.2021 20:00:00 0
DSİ, Gemlik Büyükkumla Barajında çalışmaları sürdürüyor

BURSA (İGFA)- Bursanın Gemlik ilçesindeki Büyükkumla Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, baraj çalışmalarının tamamlanması ile depolanacak suyun Gemlik ilçe merkezi başta olmak üzere Küçükkumla, Büyükkumla, Narlı, Gençali, Kurşunlu ve Umurbey yerleşim yerlerine yılda 18,95 milyon m3 içme, kullanma ve endüstri suyu sağlayacağını söyledi.

Barajın tamamlanması ile proje sahasında yaşamlarını sürdüren vatandaşların en önemli ihtiyacı olan içme - kullanma ve sanayi (endüstri) suyu açısından rahat bir nefes alacağını ifade eden Genel Müdür Yıldız, "Bunun yanında proje sahası yurdumuzun nüfus yoğunluğunun çok olduğu Kuzey Marmara Bölgesinde yer aldığından ticaret ve endüstri merkezlerine de çok faydası olacaktır.  Çalışmalar tüm hızıyla devam eden barajımızda 2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflemekteyiz. Yılda 18,95 milyon m3 içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacak olup, yaklaşık 250 bin vatandaşımızın ve Gemlik Organize Sanayi Bölgesinin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır" diye konuştu.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.