Gündem

Gündem Haberleri

Dünyada çip krizi büyüyor


Gündem 22.07.2021 18:00:00 0
Dünyada çip krizi büyüyor

Çip krizi dünya genelinde çok sayıda şirketi etkiledi. Ünlü otomotiv şirketi, çip sıkıntısı nedeniyle 3 fabrikada araç üretimini askıya aldığını açıkladı.

Japon otomobil üreticisi Toyota, bu haftanın başlarından bu yana Taylanddaki üç üretim tesisinde araç üretimini çip sıkıntısı nedeniyle askıya aldı.

Toyota, salı günü Ban Pho fabrikasında ve Çarşamba günü Samrong ve Gateway fabrikalarında araç üretimini geçici olarak askıya aldı. Toyota, web sitesine göre Taylandda yılda 550.000 araç üretim kapasitesine sahip.

Mevcut askıya almanın cuma gününe kadar geçerli olduğu da eklenerek, "Gelecek haftanın üretim operasyonu daha sonraki bir aşamada belirlenecek" dedi.

Ayrı bir açıklamada, Taylanddaki fabrika kapanışlarının pandeminin neden olduğu parça sıkıntısından kaynaklandığı belirtildi.

Taylanddaki askıya almalar ilk olarak Nikkei Asia tarafından bildirildi. Tayland, Honda ve Çinin Great Wall Motor gibi dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden bazıları için Asyanın dördüncü en büyük otomobil montaj ve ihracat merkezi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı