Gündem

Gündem Haberleri

Dünyaya mutluluk yayılacak

Birleşmiş Milletler “Dünya Mutluluk Haftası”nı, 18-23 Mart tarihlerinde, 6 kıtada, 80 ülkeden 200 uzmanın katılımıyla, dev bir organizasyonla kutlayacak. Geçen sene 40 ülkede 10 milyondan fazla insana ulaşan festivalde bu yıl Türkiye’den 4 bilim insanı y


Gündem 16.03.2021 10:00:00 0
Dünyaya mutluluk yayılacak

BURSA (İGFA) - Birleşmiş Milletler’in ilan ettiği Dünya Mutluluk Günü’nü de içine alan, 18-23 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenecek  “Dünya Mutluluk Haftası” etkinlikleri 6 gün boyunca dünyaya mutluluk oksijeni yayacak. Eğitim, sağlık, iş, bilim, teknoloji, sanat, müzik ve politika alanlarında 18-23 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek etkinliklerde en çok ihtiyaç duyduğumuz mutluluk ve refahın arttırılması yönünde sürdürülebilir öneriler sunulacak.

Organizasyonun Türkiye temsilcisi ve ülkemizde ilk Mutluluk Festivali’ni düzenleyen Nörobilim Uzmanı Gülferi Yıldırım’ın moderatörlüğünde Psikiyatrist Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, Nörobilim Uzmanı Prof Dr. Sinan Canan ve Uzm. Dr Ender Saraç yer alacak. Türkiye sunumları, 21 Mart Pazar gecesi 19.00-20.30 arası Türkçe olarak, canlı yayınlanıp simultane çeviriyle İngilizce olarak on binlerce katılımcıya ulaşacak .  

Türkiyedeki ilk ve tek Mutluluk Festivali’ni pandemiye kadar 5 yıldır aralıksız düzenleyen, Dünya Mutluluk Vakfı organizasyonu Türkiye temsilcisi ve Mutlu İnsan Akademisi kurucusu Nörobilim Uzmanı Gülferi Yıldırım,  mutlu bir dünya oluşturmanın yolunun önce bireyden başladığını söyledi."Zihnen, bedenen ve ruhen sağlıklı yani mutlu insanların sayısı arttıkça mutluluk; bilgiden bilgiliğe giden ortak lisanımız olacak" diyen Yıldırım, "Gelin Türkiye’nin önde gelen bilim insanlarıyla mutluluğu yeni bir bakış açısıyla değerlendirelim. Kendimizden başlayarak dünyaya mutluluğu yayalım" diye konuştu.




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi