Edirne’de sel mağduru esnafa KOSGEB desteği


Gündem 5.07.2021 12:00:00 0
Edirne’de sel mağduru esnafa KOSGEB desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, su baskınından etkilenen Edirne esnafına yönelik olarak KOSGEB’in acil destek kredisi programı başlatacağını açıklarken “Bir an önce iş yerlerini ayağa kaldırmaları için bakanlık olarak desteğimizi vereceğiz" dedi.

EDİRNE (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Edirne’de sağanak yağış sonrası yaşanan su baskınında iş yerleri zarar gören esnafı ziyaret etti. Zübeyde Hanım Caddesinde esnafla bir araya gelen Bakan Varank, “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Varank, iş yerlerinde incelemede bulunurken talepleri dinledi. Esnafa, devletin yaraları saracağı mesajını veren Varank, sorunlarının çözüleceğini söyledi.

Bakan Varanka ziyareti sırasında Edirne Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edine İl Başkanı Belgin İba da eşlik etti. Varank, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirnenin büyük bir felaket atlattığını, can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi. Altyapı sorununun, beraberinde hasarları getirdiğinin altını çizen Varank, "Çoğu iş yerinde malzemeler kullanılamaz halde. Burada büyük bir altyapı eksikliği var." dedi.

ACİL DESTEK KREDİSİ

Varank, Edirne Valiliğinin gerekli hasar tespit çalışmalarını yaptığını, zarar gören esnafın yanında olduklarını ifade etti. Su baskınından zarar gören esnafa faizsiz acil destek kredisi verileceğini belirten Varank, KOSGEBin Edirne’de meydana gelen su baskınının yaralarını sarmak amacıyla acil destek kredisi programı başlatacağını duyurdu. KOSGEB’in 100 bin TL’ye kadar sıfır faizli acil destek programı, 36 ay vadeli olacak. Programdan su baskınından zarar gören ve bu durumları resmi makamlar tarafından belgelenen işletmeler yararlanacak.


Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı
Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak Kayseri tarımsal üretimin merkezi olacak