Edirne İpsalada ev ziyaretleri yasaklandı

Edirnenin İpsala ilçesinde son haftalarda pozitif vakaların varyant virüsünde etkisiyle olağanüstü artış ve hızlı bir şekilde yayılım göstermesi üzerine İpsala Kaymakamlığı, ev ziyaretlerini yasakladı.


Gündem 15.03.2021 10:00:00 0
Edirne İpsalada ev ziyaretleri yasaklandı

EDİRNE (İGFA) - Edirnede İpsala Kaymakamlığı, vakaların bulaş kaynağının yüzde 90 gibi yüksek bir oranda ev ziyaretlerinden kaynaklandığını öne sürerek, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ziyaretlere yasak getirdi. İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, evlerin dışında maske takılmasına rağmen ev ziyaretlerinin maskesiz gerçekleştirildiğini öne sürerek, hızlı yayılan virüsün bulaşmasını daha da kolaylaştırdığını söyledi.

Sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşları uyaran Kaymakam Güngör, paylaşımlarında, "LÜTFEN ! Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile de yasaklanan ev ziyaretleri noktasında ; komşularımızın, akrabalarımızın, arkadaşlarımızın ziyaret taleplerini kabul etmeyelim. Hepimiz aile üyelerimizi bu konuda uyaralım. Kendimizin, ailemizin, sevdiklerimizin ve toplum sağlığı için daha duyarlı olalım. Tüm kurallara uyarak en kısa sürede normalleşelim. Çaba ve hassasiyetiniz için teşekkür ederiz. Birlikte başaracağız" ifadelerine yer verdi.


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı