Ege Demir ve Demirdışı Metal’den ihracat başarısı


Gündem 15.07.2021 09:30:00 0
Ege Demir ve Demirdışı Metal’den ihracat başarısı

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptı ve yılın ilk yarısında tüm yılın ihracat hedeflerini aşacağının sinyallerini verdi. 2021 yılının ilk 6 ayında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 985 milyon dolar ihracata imza attı.

İZMİR (İGFA) - Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 2021 yılına hızlı bir başlangıç yaptı ve yılın ilk yarısında tüm yılın ihracat hedeflerini aşacağının sinyallerini verdi.

2021 yılının ilk 6 ayında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği 985 milyon dolar ihracata imza attı. Bu 740 tonluk ürün ihracatı ile yakalanan bu ihracat rakamı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre değer bazında yüzde 53 ve miktar bazında yüzde 16 artış yaşandığını gösterdi.

Değer bazında bölgemiz demir ve demirdışı metaller ihracatı aynı sektörün Türkiye geneli ihracatının yüzde 6,5’ine tekabül etmektedir. Bölgemiz firmalarının başarılı performansı ile gerçekleşen bu ihracatın 687 milyon doları demir çelik ürünlerinden, 165 milyon doları bakır ürünlerinden, 44 milyon doları alüminyum ve 89 milyon doları metal ürünlerinden yapıldı.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yalçın Ertan, " 2021 yılı başında 1,4 milyar dolar ihracat hedefi belirledik ancak ilk 6 aydaki yüksek performansımız sayesinde son 1 yıllık dönemdeki ihracatımız 1,7 milyar dolara yükseldi, koşulların bu şekilde devam etmesi halinde ihracat hedefimizi rahatlıkla geçeceğiz gibi görünüyor" dedi.


‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı
Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler Nilüferl'de miniklerden renkli gösteriler