Ege ihracatçısı Güney Kore’yi sevdi


Gündem 24.07.2021 09:30:00 0
Ege ihracatçısı Güney Kore’yi sevdi

Türkiye yıllık 4,5 milyar dolar dış ticaret açığı verdiği Güney Koreye ihracatını artırmak ve dış ticaret açığını azaltmak için harekete geçti. Türkiye, Kore İthal Ürünler Fuarına Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonu ile katıldı.

İZMİR (İGFA) - Türkiye yıllık 4,5 milyar dolar dış ticaret açığı verdiği Güney Koreye ihracatını artırmak ve dış ticaret açığını azaltmak için harekete geçti.

Kore İthalatçılar Birliği tarafından organize edilen ve Güney Korenin tek ithalat fuarı olan Kore İthal Ürünler Fuarında Türkiye katılımını Ticaret Bakanlığının görevlendirmesiyle Ege İhracatçı Birlikleri organize etti. Pandemi nedeniyle iki yıl ertelenen organizasyonda Türkiye ilk kez yer aldı.

Kore Cumhuriyetinin 1,2 trilyon dolarlık dış ticaret hacmiyle ihracatta dünya beşincisi, ithalatta ise dünya sekizinci olduğu bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasında Serbest Ticaret Anlaşması olduğunu, iki ülke arasındaki tarihi dostluğun dış ticaretin gelişimi için uygun bir iklim oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye ile Kore Cumhuriyeti arasındaki dış ticaretin Türkiye aleyhine bir seyir izlediğine işaret eden Eskinazi, "2020 yılında Türkiye, Güney Koreden 5 milyar 735 milyon dolarlık ithalat yaparken, 1 milyar 103 milyon dolarlık ihracat yaptı. Kore İthal Ürünler Fuarını bu tablonun daha dengeli olması adına bir fırsat olarak görüyoruz. Güney Kore, Çin, Japonya, Endonezya, Avustralya, Malezya gibi dünya devlerinin aralarında yer aldığı 15 Asya Pasifik ülkesi bir araya gelerek Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasına imza attı. Güney Kore pazarında konumumuzu güçlendirdiğimizde RCEP ülkelerine de ihracatımızı artıracağımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!