Egeli ihracatçılardan, ‘Yeşil Mutabakat’ desteği


Gündem 18.07.2021 10:30:00 0
Egeli ihracatçılardan, ‘Yeşil Mutabakat’ desteği

Türkiye en büyük ticaret ve yatırım ortağı AB’nin attığı adımlara uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Ege İhracatçı Birlikleri, Resmi Gazete’de yayınlanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”na tam destek verdi.

İZMİR (İGFA) - Avrupa Birliği, 2050 yılında karbon salınımını sıfırlama hedefiyle, 11 Aralık 2019 yılında “Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı”nı açıklamıştı. Türkiye’de en büyük ticaret ve yatırım ortağı AB’nin attığı adımlara uyum sağlamak için “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Ege İhracatçı Birlikleri, Resmi Gazete’de yayınlanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı”na tam destek verdi.

II. Sanayi devrimi ile başlayan seri üretimin; lojistikte, teknolojide, pekçok sektörde ve iletişim alanlarında insanlığın konfor alanını genişletip, insanlığın hayatını kolaylaştırdığını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, sanayiden kaynaklanan kirlilik ve yanlış seçimler nedeniyle karşılaşılan çevresel ve ekonomik kayıpların minimum seviyeye indirilmesinin zorunluluk haline geldiğini kaydetti.

Yeşil Mutabakat Eylem Planı rekabetçiliğimize de katkı sağlayacak

İnsanlığın henüz dünya dışında bir yaşam alanına sahip olmadığına dikkati çeken Eskinazi, “İnsanlık, sanayi devriminin yaralarını sarmak ve daha yeşil bir dünya için çözümler aramaya başladı. Bu yolculukta ilk adım Avrupa Birliği’nden geldi. AB, 11 Aralık 2019 tarihinde açıkladığı Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile 2050 yılına kadar karbon salınımını sıfırlamayı hedeflediğini dünyaya duyurdu. 2022 yılında AB’ne ihracatta karbon vergisi ödememiz gündeme gerecek. Bizim de bu konuda hızlı adımlar atmamız zorunluluktu. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda kamu ve özel sektör kurumlarının desteğiyle hazırlanan ve Resmi Gazete’de 16 Temmuz 2021 tarihinde yayınlanan “Yeşil Mutabakat Eylem Planı” yeşil bir dünyada yaşamamızı sağlarken, aynı zamanda rekabetçiliğimize de katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı