Gündem

Gündem Haberleri

EİBden ABDye 1915 tepkisi

ABD Başkanı Joe Bidenin 1915 olaylarına ilişkin “soykırım” ifadesini kullanması Türk toplumunda her kesimde olduğu gibi iş dünyasında da tepkiyle karşılandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "ABD önce kendi tarihine baksın" dedi.


Gündem 25.04.2021 13:30:00 0
EİBden ABDye 1915 tepkisi

İZMİR (İGFA) - "Soykırım iddiası, aziz milletimize atılmış büyük bir iftiradır" diyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, "ABD Başkanı’nın, tarihi gerçeklerle bağdaşmayan, hukuki temelden yoksun bu açıklamaları Türkiye-ABD arasında belirlenen büyük hedeflerin gerçekleşmesinin ötelenmesine yol açabilecektir. Türkiye, 1981 yılında bu süreçten zarar görmediği gibi, bu seferde zarar görmeyecektir. İhracatçılar olarak düşüncemiz tarihi olayların tarihçilerin değerlendirmesine bırakılması yönündedir" diye konuştu. 

 "Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesiyle hareket etmektedir" tespitinde bulunan Eskinazi sözlerini şöyle tamamladı: "Siyasi çıkar peşinde olan devletler öncelikle kendi tarihleriyle yüzleşmelidir. Camdan evi olanlar komşusunun camına taş atarken bir değil iki kez düşünmelil."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi