Ekonomik gelişme için ara elemana ihtiyaç var


Gündem 6.07.2021 09:00:00 0
Ekonomik gelişme için ara elemana ihtiyaç var

Türkiye’de ara eleman açığı devam ederken, özellikle meslek lisesi mezunlarının tercih ettiği önlisans programlarının kontenjanları yıllar içinde azaldı.

İSTANBUL (İGFA) - İş dünyasının ara eleman ihtiyacı devam ediyor. İŞKUR’un Temininde Güçlük Çekilen Meslekler (TGÇM) 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de gerekli mesleki beceriye sahip eleman bulunamaması nedeni ile en çok eleman açığı olan meslekler arasında dikiş makinesi operatörü, ahşap mobilya imalat ustası, garson, makineci, torna tezgâhı operatörü depo görevlisi, üretim imal işçisi gibi üniversitelerin önlisans programlarıyla bağlantılı meslekler yer alıyor.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Fatih Çınar, önlisans programlarının kontenjanlarının her geçen yıl daraltıldığını bunun da ara eleman açığının giderilmesi yönelik ihtiyaçlar bağlamında olumsuz bir sonuç oluşturduğunun altını çizdi. Çınar, Türkiye’nin ekonomik gelişiminin sağlanabilmesinin ara eleman ihtiyacının giderilmesine, ara elaman ihtiyacının giderilmesinin ise önlisans kontenjan ve yetkinliklerinin arttırılmasına bağlı olduğunu belirtti.


Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı
Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı