Ekrem İmamoğlu NASA sanatçısı ile buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dünyaca ünlü sanatçı Refik Anadol ile bir araya geldi. Anadol’un sergisini duyunca çok heyecanlandığını belirten İmamoğlu, “İstanbul’un yaratıcı tarafı sanki sıkışmış gibi, sanki kapağı açınca ‘pıt’ diye dışarı fırlayacakmış gi


Gündem 15.03.2021 18:00:00 0
Ekrem İmamoğlu NASA sanatçısı ile buluştu

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Saraçhane’deki yerleşkesinde NASA ile çalışan dünyaca ünlü sanatçı, yönetmen, tasarımcı Refik Anadol ile bir araya geldi. Uzun yıllardır Amerika’da yaşayan sanatçı ile keyifli bir sohbet geçiren İmamoğlu, Anadol’un sergisini duyduğunda çok heyecanlandığını söyledi.

KAPAĞINI AÇINCA ‘PIT’ DİYE FIŞKIRACAKMIŞ GİBİ

19 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında, İstanbul Pilevneli Gallery’de “Makine Hatıraları: Uzay” adı altında sanatseverlerle buluşacak sergiyi gezeceğini kaydeden İmamoğlu, “İstanbul’un mutlaka geliştirmemiz gereken tarafı,  yaratıcı tarafı. Biz İstanbul için “yeşil, adil, yaratıcı” vizyonu tanımlamıştık. Adalet tarafını çok önemsiyoruz. Ama yaratıcı tarafı sanki sıkışmış gibi, sanki kapağı açınca ‘pıt’ diye dışarı fırlayacakmış gibi. İyi yönetmemiz gereken bir an, diye düşünüyorum” dedi.

YENİ NESİL BİR İŞ

Anadol gibi sanatçıların İstanbul’daki gençlere hem ilham hem de enerji sağlayacağını anlatan İmamoğlu, “Sizin bu yaptığınız bu çalışmalar, yeni nesil bir iş. Yeni nesil bir iş olunca da bence, o detayları çok hızlı yakalayan bir nesilden bahsediyoruz. Muhtemeldir ki sanatın da gittiği bir yeri gösteriyor biraz. O yönüyle de değerli” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Refik Anadol ise daha sergi açılmadan, her yaştan kişiden pozitif mesajlar aldığını söyledi. Yaşadıklarını, “Çok başka bir heyecan” olarak niteleyen Anadol, İmamoğlu’na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.  Sergide kullanılan tüm algoritma ile verilerin arka planını ekranlarda gösterdiklerini belirten Anadol, sergiye dair şu detayları paylaştı: “Normalde sanatta bu kadar şeffaflık olmuyor. Özellikle veriyi ve yapay zekayı kullandığımız için işlerimizde; böyle pozitif anlamda bir beklenti oluyor. Etkinlik deneyimlerinde örneğin. Sergi alanımızda da var; hep beraber deneyimleyeceğimiz çoklu projeksiyonlu mekanlara, yapay zekayla can vermek, yeni iletişim kurmak vs. O anlamda, sanki geleceğin yapay mekanları gibi. Yani mimarinin ışıkla, veriyle... NASA ekibi bizi 2018’de davet etti. Veri ile iş yaptığımızdan ekibinin bir parçası olmamızı istediler. NASA’nın 60 yıldır yaptığı her görevin arka planlarını aldık.”

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı