Erzurum’a Çocuk Adalet Merkezi geliyor

Adalet Bakanlığı ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan Çocuk Adalet Merkezi’nin imza protokol töreni Başkent’te yapıldı.


Gündem 24.03.2021 16:00:00 0
Erzurum’a Çocuk Adalet Merkezi geliyor

ERZURUM (İGFA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla gerçekleştirilen Çocuk Adalet Merkezi projesi için Ankarada imza attı. Projenin son derece önemli olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplumdaki temel aile yapısını korumak, çocukları suç ve suçla mücadele konusunda bilinçlendirmek için Adalet Bakanlığı ve Erzurum Büyükşehir iş birliğinde yeni bir proje hazırladıklarını anlattı. Projenin Türkiye’de ilk kez Erzurum’da uygulanacağını belirten Başkan Sekmen, "Çocuk Adalet Merkezi Projemiz, bilimsel veriler ışığında geliştirilen çözüm önerilerini hayata geçirecektir" dedi.

SUÇA GİDEN YOLLAR KALDIRILMALI

Törene konuşan Bakan Gül ise, çocuğun suç işleyen birey olarak değil suça sürüklenen bireyler olarak değerlendirildiğini belirterek, adli süreçleri çocuğun travma yaşamadan atlatması ve bir daha suça bulaşmasını önlemek amacıyla önemli bir yaklaşım ortaya koyduklarını söyledi. Bakan Gül, işlenen suçlara karşı cezai müeyyidesinin elbette verileceğini belirterek, suça giden yolların ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyerek toplumun her kesimine bu konuda görev düştüğünü kaydetti.


Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak