Gündem

Gündem Haberleri

Erzurumda Alaca Şehitleri anıldı

Erzurumda tarihin en korkunç katliamlarından biri olan Alaca katliamında şehit edilen 278 kişi, katliamın 103üncü yılında Aziziye ilçesi Alaca köyünde anıldı.


Gündem 10.03.2021 19:30:00 0
Erzurumda Alaca Şehitleri anıldı

ERZURUM (İGFA) - 10 Mart 1918de Ermeni çeteleri tarafından vahşice öldürülen, kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 278 kişi, okunan dualarla yad edildi.  Alaca Şehitliğindeki törene Aziziye Kaymakamı Metin Baskın, İlçe Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Raşit Menteş, Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile köy halkı ve öğrenciler katıldı. 

Anıta çelenk konulması ve saygı atışı ile başlayan törende konuşan Alaca Köyü muhtarı Veysel Özkaya, 103 yıl önce 10 Mart günü Alaca köyündeki savunmasız, yaşlı, kadın, erkek, çocuk ve masum 278 insanın samanlığa doldurulup üzerlerine benzin dökülerek yakıldığını, öldüklerinden emin olmak için de cansız bedenlerine kurşun yağdırıldığını belirterek Ermenilerin sokaklarda rastladıkları kişileri ise süngüleriyle hunharca katlettiklerini söyledi. 

519 BİN SİVİL ŞEHİDİMİZ VAR

Atatürk Üniversitesi Türk- Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu ise, bugüne kadar Türk analarının hep kahraman doğurduğuna işaret ederek, dünyadaki bütün anaların kutsal olduğunu ama Türk analarının daha bir kutsal olduklarına vurgu yaptı.  Osman Paşanın şahsında Türk milletine ve değerli orduya taziyelerini ileten Kürkçüoğlu, "Ermeni çeteleri, köyü basarak bir katliam yaptılar. Köyde kadınlar, yaşlılar ve çocuklar vardı. Savaşla alakası olmayan sivil halkı şehit ettiler. Birinci Dünya Savaşında 519 bin sivil şehidimizle birlikte toplamda 2,5 milyon nüfusluk bir kaybımız var” dedi. 

Ermenilerin Müslüman Türklere yaptığı katliamların insanlık tarihine utanç olarak yazıldığını ifade eden Kürkçüoğlu, bütün Avrupa ülkelerini Ermenilerin Erzurumda gerçekleştirdiği katliamı ve toplu mezarları görmeye davet etti. 


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor