Euroformula Open’da Cem Bölükbaşı fırtınası


Gündem 10.07.2021 18:00:00 0
Euroformula Open’da Cem Bölükbaşı fırtınası

Cem Bölükbaşı, EuroFormula Openın Hungaroringde gerçekleştirilen Macaristan ayağının ilk yarışını kazandı.

Euroformula Openın Macaristan ayağında Van Amersfoort Racingle birlikte yarışan Cem Bölükbaşı, sıralama turlarını 5. sırada tamamlamıştı. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Jak Crawford, iyi bir start alsa da ilk virajda dışarı çizgide kaldı. Yarışa ilk 3 sıradan başlayan Cameron Das, Crawford ve Louis Foster, ilk viraja yan yana girdi.

Crawford, Fosterla temas yaşadı. Foster spin atarken; Crawford aldığı hasarın ardından sonuncu sıraya geriledi. Böylelikle ilk 3ten başlayan iki pilot gerilere düşmüş oldu. 

İyi bir start alan genç sürücü, kaostan uzak durmayı başardı ve ilk tur içerisinde 2. sıraya yükseldi. Genç yarışçı, mükemmel bir şekilde yönettiği bu yarışın geri kalanında da hata yapmadı ve serideki ilk galibiyetine uzandı. 

Bu galibiyetle birlikte, Cemin yarıştığı takım Van Amersfoort Racing de bu sezon serideki ilk zaferini almış oldu.  Yarışın ardından konuşan Cem, "Daha iyi bir başlangıç olamazdı, ilk galibiyetim 5. sıradan başlayarak geldi. Çok iyi bir start alamadım, devirleri istediğim gibi ayarlayamadım ancak iyi bir ilk tur geçirdik, 1. ve 2. virajdaki hataları değerlendirdik. Sonrasında da lider hata yaptı ve biz de yarışı sorunsuz bir şekilde bitirdik. Böyle düşününce bu gerçekten inanılmaz." ifadelerini kullandı. 


ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ
Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor Sakarya'da Başkan Alemdar'a ziyaretler sürüyor
Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi! Hudut Kartalları sınırda geçit vermedi!
Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor Maden ihracatında kayıplar telafi ediliyor
9 günlük tatilde hava rekoru! 9 günlük tatilde hava rekoru!