Gündem

Gündem Haberleri

F1’de zafer Verstappen’in


Gündem 24.05.2021 00:30:00 0
F1’de zafer Verstappen’in

2021 Formula 1 Dünya Şampiyonasının beşinci yarışı olan Monako Grand Prixsini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

Max Verstappen, son bölümde hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek Monakodaki ilk galibiyetini kazandı. Hollandalı pilot bu sonuçla hanesine 25 puan yazdırdı ve toplamda 105 puana ulaşarak kariyerinde ilk kez şampiyona liderliğine yükseldi. Red Bull da bu pistte 2018den sonraki ilk zaferini almış oldu ve bu yılki ikinci zaferini elde etti.

Ferrari, kendileri adına oldukça güçlü geçen hafta sonunda Leclercin yarışa başlayamaması nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşamış olsa da Carlos Sainz ikinci sırada finiş görmeyi başardı. İspanyol pilot, üçüncü sıradan başladığı yarışta güçlü bir performans ortaya koydu ve Bottasın yarış dışı kalmasından da faydalanarak damalı bayrağı ikinci sırada gördü. Ayrıca Ferrari de 2020 Türkiye Grand Prixsinden sonra ilk kez podyuma çıktı. Red Bull, Verstappen ve Perezin topladığı 37 puan sayesinde takımlar şampiyonasındaki puanını 149a yükselterek Mercedesi geride bıraktı ve bir puan farkla şampiyona liderliğine yükseldi.

Hamilton için kötü geçen hafta sonu yarışta da devam etti. İngiliz pilot startta yer kazanamadı ve Mercedes, Hamiltonı öne taşıyabilmek adına normalden biraz daha erken bir pit stop yaptı. Ancak bu pit stop Hamiltona zaman kazandırmadığı gibi Perez ve Vettelin de ardına düşmesine neden oldu. Sonuç olarak İngiliz pilot, yarışı yedinci sırada bitirdi.

Hamilton, yarışın son anlarında fazladan bir pit stop yaparak en hızlı tur puanını almaya çalıştı ve bunu da başardı. Böylelikle şampiyonadaki puanını 101 yaptı. Fakat bu, şampiyona liderliğini Verstappene kaybettiği gerçeğini değiştirmedi. Bakü öncesinde bu iki pilot arasında dört puan bulunuyor. Bottas ve Leclerc finiş göremeyen isimler oldular. 2021 sezonunun altıncı yarışı 6 Haziranda Azerbaycanda gerçekleştirilecek.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı