Fethiye aşığı THM sanatçısı Ahmet Günday vefat etti

Muğlanın ilçesi Fethiye’nin tanıtımına hemen her zaman destek veren THM Sanatçısı Ahmet Günday İzmir’de 77 yaşında vefat etti.


Gündem 11.03.2021 13:30:00 0
Fethiye aşığı THM sanatçısı Ahmet Günday vefat etti

MUĞLA (İGFA) - Muğlada Fethiye yöresi türküleri seslendiren pek çok türkünün TRT repertuarlarına girmesini sağlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda öğretim üyeliği görevinde de bulunan Fethiyeli Sanatçı Ahmet Günday bir süredir tedavi gördüğü karaciğer rahatsızlığına yenik düştü. Evli ve Ezgi ile Aydost isimli iki çocuğu bulunan Ahmet Günday’ın cenazesi 12 Mart Cuma günü Fethiye’de düzenlenecek törenle Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Saat 12:00’da Günlükbaşı Civcivli Ahmet Ağa Meydanı’nda pandemi tedbirleri altında yapılacak cenaze töreninin ardından Günday’ın cenazesi Foça Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. 
AHMET GÜNDAY FETHİYE AŞIĞIYDI
Fethiye aşığı olan Ahmet Günday, 1944de Fethiye ilçesi Günlükbaşında doğdu. Buca Eğitim Fakültesi Müzik Bölümünü bitirdi. İlkokul öğretmenliğinin yanı sıra Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarında Öğretim Üyeliği yaptı.
TRT repertuvarlarına giren birçok yöre eserinin derleyici ve kaynak kişisidir. Kaset ve plaklarının yanı sıra, "Bağlama Metodu", "Türküler ve Öyküleri" ve "Dünden Bugüne Fethiye" adlı yazılı eserleri vardır.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı