Flaş istifa! Sağlık Bakanı görevi bıraktı


Gündem 7.07.2021 16:30:00 0
Flaş istifa! Sağlık Bakanı görevi bıraktı

Hindistanda Sağlık Bakanı Harsh Vardhan istifa etti.

Reutersta yer alan son dakika haberine göre Hindistanda Sağlık Bakanı Harsh Vardhan istifa etti.

Hindistan, koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Sağlık bakanının istifasının gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliği öncesi gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Hindistanda Başbakan Narendra Modinin bugün içinde kabine değişikliğine gitmesi bekleniyordu. Haber, Reutersa başbakanlık ofisine yakın kaynaklar tarafından iletildi.

Bakan Harsh Vardhan, Hindistanın koronavirüs mücadelesinde ön saflarda yer alıyordu. Ancak özellikle nisan ve mayıs aylarında yaşanan Kovid-19 kaynaklı sağlık sistemi krizlerinde eleştiri oklarının hedefi oluyordu.

Başbakan Modinin bugün ilerleyen saatlerde istifa eden bakanın yerine gelecek ismi açıklaması bekleniyor.

Kulislerde ise çoktan Sağlık Bakanının hükümetin salgında kriz yönetimi konusundaki başarısızlığının bedelini ödeyen isim olmak üzere seçildiği konuşulmaya başlandı.

Öte yandan sağlık bakanının ardından 11 bakan daha görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. İstifa eden bakanlar arasında çevre, orman ve iklim değişikliği bakanı, iletişim bakanı, ve endüstri bakanı da bulunuyor. Başkanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre eğitim bakanı ve adalet bakanı da istifa eden bakanlar arasında.

Tüm bu istifaların Modinin yapacağı kabine değişikliği öncesinde gelmesi yeni isimlere yer açmak ve koronavürüs salgını boyunca eleştirilerin hedefi olan ve birçok suçlamalar yöneltilen bakanların koltuklarını siyasi nezaket gereği kendiliklerinden bırakmak istemesi olarak yorumlandı.


Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu