Gündem

Gündem Haberleri

Fransa’da ‘Pegasus’ teyakkuzu


Gündem 22.07.2021 10:30:00 0
Fransa’da ‘Pegasus’ teyakkuzu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Pegasus casus yazılımını tartışmak için Ulusal Güvenlik Toplantısı düzenledi.

Dünya, İsrail merkezli casus yazılım Pegasusu konuşmaya devam ediyor. Fransız gazetesi Le Monde, bazı dünya liderleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Emmanuel Macronun da casus yazılım programı ile hedef alınmak istediğini bildirmişti.

Kısa sürede ülke gündeminin bir nemaları konusu haline gelen bu iddia sonrası Fransadan flaş bir adım geldi. AFPde yer alan son dakika gelişmesine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Pegasus casus yazılımını tartışmak için Ulusal Güvenlik Toplantısı düzenledi.

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal, Macronun Perşembe sabahı ulusal güvenlik toplantısı düzenlediğini açıkladı. France Inter radyosuna verdiği demeçte Attal şu ifadeleri kullandıBaşkan bu konuyu yakından takip ediyor ve çok ciddiye alıyor  İsrailli NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus, çok gelişmiş bir casus yazılım ve hedef alınan kişinin telefonuna sızmak için kullanılıyor.


Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı!  Küresel Ve Ulusal Dijital Finans Zirvesi İstanbul’da başladı! 
Bursa’nın o ilçesi Türkiye’nin en güzel ilçeleri arasında yer aldı! Bursa’nın o ilçesi Türkiye’nin en güzel ilçeleri arasında yer aldı!
Çayırovalılardan Başkan Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Çayırovalılardan Başkan Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
AK PARTİ VE MHP BURDUR İL BAŞKANLARI GÜNDEMİ BİRBİRİNİ SUÇLADILAR Burdur siyaset sahnesinde sular durulmuyor. Burdur’un bir siyasi abisi büyüğü olmadığı için bir türlü bir araya gelemeyen AK PARTİ ve Milliyetçi Hareket Partisi seçim sonrası birbirlerini suçlayan açıklamalarla gündemi olumsuz yön
Malatya Büyükşehir Belediyesinde seçimin ardından ilk meclis toplantısı Malatya Büyükşehir Belediyesinde seçimin ardından ilk meclis toplantısı