G7 ülkelerinden yoksul ülkelere aşı hibesi


Gündem 13.06.2021 19:00:00 0
G7 ülkelerinden yoksul ülkelere aşı hibesi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, G7 ülkelerinin ihtiyaç sahibi ülkelere 100 milyonu İngiltereden olmak üzere toplam 1 milyar doz COVID-19 aşısını Covax programı aracılığıyla hibe etmek üzere anlaştığını duyurdu.

İngilterenin Cornwall bölgesinde gerçekleştirilen G7 zirvesi ardından yaptığı açıklamada Jonhson, "Dünya bizden bencil, milliyetçi yaklaşımları reddetmemizi ve tüm diplomatik, ekonomik ve bilimsel gücümüzü Covidi sonsuza kadar yenmek için kanalize etmemizi bekliyordu" diye konuştu.

Dünya ülkelerinin aşılamasında rol alarak G7nin demokratik değerlerinin de gösterileceğini belirten Johnson, bu durumun "tarihin en büyük tıbbi başarısı" olacağını dile getirdi.

Johson, bağışların ihtiyaçları karşılamak için yeterli olmadığı ve G7nin ahlaki bir başarısızlığı olduğu yönündeki eleştirileri ise reddetti.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı