Gaziantep Hayvanat Bahçesi olağan seyrinde


Gündem 16.07.2021 10:30:00 0
Gaziantep Hayvanat Bahçesi olağan seyrinde

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde barınağından kaçan aslan, bakıcısına saldırdı. Saldırıya uğrayan bakıcı, diğer bakıcının müdahalesiyle hafif yaralı olarak kurtarıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, hayvanların beslenmek üzere kafeslerine alındığı sırada bir aslanın kaçarak bakıcıya saldırdığı kaydedildi. Yazılı açıklamada, "Gaziantep Hayvanat Bahçemizde beslenme yapıldığı sırada, aslanlardan birisi dikkatsizlik sonucu bakıcısını yaralamıştır. Durum kontrol altna alınmış olup, bakıcı personelimizin sağlık durumu iyidir. Personelimiz kontrol amaçlı olarak müyahade altına alınmıştır. Hayvanat bahçemiz, olağan seyrinde hizmete devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan saldırıya uğrayan bakıcı Cebrail K.’nın diğer bakıcı arkadaşının usta bir manevrayla saldırgan aslanı kendi üzerine çekip, arkadaşını kurtarmasıyla büyük bir facianın önlendiği öğrenildi.
İğne ile uyuşturularak etkisiz hale getirilen aslanın daha sonra barınağına alındığı bildirildi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!